Μενού Κλείσιμο

Το καλοκαίρι των ελέγχων…

Αποτελέσματα ειδικών αστυνομικών δράσεων στην Πιερία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Όλη τη θερινή περίοδο πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, πάνω από 41.000 έλεγχοι, συνελήφθησαν 697 άτομα και βεβαιώθηκαν 7.894 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα. Οι έλεγχοι εστιάζονταν στην παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, στο παρεμπόριο, σε τροχονομικές και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν όλη τη θερινή περίοδο, στοχευμένοι και συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Πιερίας.

Το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου, οργανώθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις με κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εστιάζοντας κυρίως σε παραλιακές περιοχές των Δήμων Δίον – Ολύμπου (Λεπτοκαρυά, Πλάκα Λιτοχώρου, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας κ.α.), Κατερίνης (Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή κ.α.) και Πύδνας – Κολινδρού (Μακρύγιαλος κ.α.), κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 41.949 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 7.894 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.
Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 697 άτομα, για αδικήματα που αφορούν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, τις τροχονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις, τις παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλα αδικήματα. Πιο αναλυτικά:
Σχετικά με το παρεμπόριο: διενεργήθηκαν συνολικά 690 έλεγχοι, συνελήφθησαν 270 άτομα, βεβαιώθηκαν 270 παραβάσεις και κατασχέθηκαν 161.048 είδη παρεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σχετικά με την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση: διενεργήθηκαν συνολικά 103 έλεγχοι, συνελήφθησαν 4 άτομα και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις.
Σχετικά με παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ηχορύπανση: διενεργήθηκαν συνολικά 1.218 έλεγχοι, συνελήφθησαν 17 άτομα και βεβαιώθηκαν 156 παραβάσεις.
Σχετικά με τον πολεοδομικό κανονισμό: διενεργήθηκαν συνολικά 83 έλεγχοι, συνελήφθησαν 9 άτομα και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις.
Σχετικά με τροχονομικούς ελέγχους: διενεργήθηκαν συνολικά 38.752 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 7.443 παραβάσεις.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών: διενεργήθηκαν συνολικά 1.103 έλεγχοι, συνελήφθησαν 55 άτομα και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 183 κιλών και 2 γραμμαρίων, 94 δενδρύλλια κάνναβης, ηρωίνη βάρους 26 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 3,8 γραμμαρίων και 19 ναρκωτικά δισκία.
Επίσης, το παραπάνω τρίμηνο του καλοκαιριού, στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, συνελήφθησαν 342 άτομα για κλοπές, παραβάσεις περί αλλοδαπών, καταδικαστικές αποφάσεις και για διάφορα άλλα αδικήματα και εξιχνιάσθηκαν: 50 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, 47 υποθέσεις ναρκωτικών και 631 υποθέσεις που αφορούν λοιπά αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ ενημερώθηκαν και οι κατά περίπτωση συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του μήνα Ιουνίου, ξεκίνησε και στην Πιερία η λειτουργία του θεσμού αστυνόμευσης με ποδήλατα, ενισχύοντας την εμφανή αστυνόμευση και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των τουριστών, τόσο στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, όσο και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ευέλικτη αυτή αστυνομική δομή που απαρτίζεται από 6 αστυνομικούς, ανταποκρίνεται άμεσα στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης και στην παροχή άμεσων υπηρεσιών σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ