Μενού Κλείσιμο

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου πάει… Όσλο

Η επιβράβευση της προσπάθειας

Η επιτυχία του 1ου Συνεδρίου Μαθητικών Εντύπων, «κέντρισε» το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού Τμήματος Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου επέλεξε από την Ελλάδα, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευημερίας να παρουσιάσει την καινοτόμα δράση του, σε Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τον περασμένο Μάρτη, το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, διοργάνωσε με επιτυχία Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας, το οποίο παρακολούθησαν 302 σύνεδροι μαθητές και 77 σύνεδροι καθηγητές από 17 Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας που εκδίδουν ή πρόκειται να εκδώσουν μαθητικά έντυπα.

Αυτή ακριβώς η πρωτοβουλία, είχε ως αποτέλεσμα να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον του Τμήματος Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και να «καλέσει» 14 με 16 Νοεμβρίου τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ευαγγελία Κανάλη στο Όσλο για να παρουσιάσει τη δράση.

Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας που ξεκινά με σύνθημα «Δημοκρατικό Σχολείο για όλους» και με στόχο καλές εκπαιδευτικές πρακτικές να παρουσιαστούν σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης ώστε να γίνει διάχυση γνώσεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Η παρουσίαση της δράσης θα γίνει από την Διευθύντρια του σχολείου Ευαγγελία Κανάλη, η οποία είχε την πρωτοβουλία σχεδιασμού και διοργάνωσης για πρώτη φορά στην χώρα μας Συνεδρίου Μαθητικής Δημοσιογραφίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων.

Η κ. Κανάλη συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει τη δραστηριότητα του Γυμνασίου Μακρυγιάλου «Student Journalism Conference» σε μια από τις έξι Επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) για το Δημοκρατικό Σχολείο καθώς και σε «ειδική Έκθεση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών» από όλα τα σχολεία της Ευρώπης.

«Τέτοιες Καινοτόμες Δράσεις τιμούν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και προάγουν τον πολιτισμό μέσω της παιδείας», αναφέρει σε μήνυμά του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, εκφράζοντας τα «θερμά» συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγχαρητήριο μήνυμα προς την Διευθύντρια του Σχολείου, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, έστειλε και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού. Ο κ. Λαγδάρης στο μήνυμά του τονίζει ότι τέτοιες δράσεις τιμούν τον τόπο και εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ