Μενού Κλείσιμο

Το φυσικό αέριο πάει στο… Β’ ΔΑΚ – Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας

Με αφετηρία το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο η εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια, που είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Κατερίνης γίνεται πράξη. Ήδη με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του υποσταθμού πίεσης στο Β’ΔΑΚ που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, επίκειται σε πρώτη φάση η σύνδεση του Κολυμβητηρίου, του Κλειστού Βοηθητικού Γυμναστηρίου και σταδιακά του συνόλου των εγκαταστάσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτοψία στο καθοριστικής ενεργειακής σημασίας για τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης έργο, πραγματοποίησαν σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νικόλαος Τσιαμπέρας. 

 «Η δέσμευσή μας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων γίνεται πράξη με αφετηρία το Β’ ΔΑΚ. Στόχος μας και η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου των σχολικών μονάδων, καθώς και άλλων δημοτικών κτιρίων, γεγονός που θα σημάνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και βέλτιστη ενεργειακή απόδοση» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ενώ όπως υπενθύμισε «Η Κατερίνη εντάσσεται στο πρώτο πλάνο σχεδιασμού για τις συνδέσεις καταναλωτών και την επέκταση του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου και προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας παρείχε και θα παρέχει κάθε διευκόλυνση για την υλοποίηση του έργου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας σημείωσε: «Το μεγάλο στοίχημα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων ευθύνης του ΟΠΠΑΠ δρομολογείται με το Β’ ΔΑΚ να συνιστά το πρώτο δημοτικό κτίριο που συμβαίνει αυτό», ενώ υπενθύμισε ότι «προηγήθηκαν πολύμηνες προσπάθειες και ξεπεράστηκαν χρονίζοντα γραφειοκρατικά κ.α. ζητήματα,  εκπονήθηκε και υποβλήθηκε έγκαιρα η μελέτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΔΕΔΑ για να φτάσουμε στη σημερινή ιδιαίτερα θετική και ουσιαστική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου».

Παράλληλα, ο κος Τσιαμπέρας επισήμανε ότι: «Η τροφοδότηση με Φυσικό Αέριο όλων των εγκαταστάσεων του Β΄ΔΑΚ θα σημάνει την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 40% και τη μείωση του κόστους λειτουργίας σε τουλάχιστον 50%, καθώς το φυσικό αέριο ως εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης θα μπορεί να προσφέρει, θέρμανση με οικονομικότερο τρόπο», ενώ διευκρίνισε ότι «όπως δεσμευτήκαμε, ολοκληρώσαμε και την προετοιμασία σύνδεσης με το φυσικό αέριο σε πρώτη φάση τριών παιδικών σταθμών (1ος Παιδικός Σταθμός Ιάσωνος & Ιερομονάχου, 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός 19ης Μαΐου, 4ος Παιδικός Σταθμός – Κρέσνας 35), που εδρεύουν σε δρόμους από τους οποίους διέρχεται το υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής».

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της συνάντησης του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α) Μάριο Τσάκα άμεσα εφικτή καθίσταται η σύνδεση οικιακών και εμπορικών καταναλωτών (επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταστήματα, δημόσια κτίρια κ.λ.π.) στο δίκτυο φυσικού αερίου, όπως αυτό απεικονίζεται με πράσινο χρώμα στο χάρτη, καθώς και στον αναλυτικό πίνακα των οδών που επισυνάπτονται.

Παράλληλα, οι λοιποί δυνητικοί καταναλωτές που βρίσκονται εκτός του υφιστάμενου δικτύου θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με την υλοποίηση των κατασκευαστικών εργασιών επέκτασης του δικτύου.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ