Μενού Κλείσιμο

Το FBI προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια αν δώσετε πληροφορίες για το DarkSide

Το FBI προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια αν δώσετε πληροφορίες για το DarkSide

Οι ΗΠΑ αναζητούν τους εγκεφάλους πίσω από την επίθεση «μαμούθ» στον αγωγό της Colonial Pipeline

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το FBI προσφέρουν αμοιβή έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους ηγέτες της εγκληματικής ομάδας χάκερ DarkSide που απειλούν και ζητούν λύτρα με ransomware.

Το FBI είναι διατεθειμένο να δώσει μία τεράστια περιουσία σε όσους προσφέρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην «ταυτοποίηση, σύλληψη ή καταδίκη» των συγκεκριμένων ατόμων.

Επιπλέον προσφέρεται αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για στοιχεία που θα οδηγούσαν στη σύλληψη οποιουδήποτε έχει επιχειρήσει να συμμετάσχει σε επίθεση ransomware του DarkSide.

Το διαβόητο DarkSide απέκτησε διεθνή φήμη τον περασμένο Μάιο, όταν εξαπέλυσε μια πρωτοφανή κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Colonial Pipeline, με αποτέλεσμα την πολυήμερη διακοπή λειτουργίας ενός κρίσιμου αγωγού καυσίμων, από τον οποίο περνούσε το 45% των καυσίμων που τροφοδοτούν τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Οι αρχές υποπτεύονται πως η ομάδα των χάκερ που «ξαναβαφτίστηκαν» σε BlackMatter, δρουν πιθανότατα από τοποθεσίες στην ανατολική Ευρώπη. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν επιτεθεί πρόσφατα και σε άλλους κολοσσούς όπως η ιαπωνική Olympus και αμερικανικές εταιρείες τροφίμων και αγροτοκαλλιεργειών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.