Μενού Κλείσιμο

Το ΕΒΕ Πιερίας για την νέα ρύθμιση των 24 και 48 δόσεων: Οι προτάσεις μας εισακούονται

Το Επιμελητήριο Πιερίας έχοντας υπόψη τη δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, καθώς και τις νέες οδηγίες, που εξέδωσε η ΑΑΔΕ από 01/06/2020, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη του τη λειτουργία της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών, που παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισής τους σε 24 ή 48 δόσεις.

Η υλοποίηση  αυτής της ρυθμίσεως, την οποία αιτηθήκαμε εγγράφως, αναφέρει το Επιμελητήριο Πιερίας, από το Υπουργείο Οικονομικών, ήδη από τις18/03/2020, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Επιμελητηρίου μας, το οποίο θα συνεχίσει απερίσπαστα το αγώνα του υπέρ της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη μέχρις στιγμής έμπρακτη συμπαράσταση της κυβέρνησης για την ταχεία και χωρίς κλυδωνισμούς επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Στην ενημέρωσή του το ΕΒΕ Πιερίας, παραθέτει αυτούσια τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού, όπου αναφέρει τα εξής: «Η λειτουργία της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών που προβλέπει δυνατότητα ρύθμισης σε 24 ή 48 δόσεις, σηματοδοτεί την επιλογή της κυβέρνησης να δώσει σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, τονίζει σε δήλωση του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Από σήμερα οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα:

1ον) Να ρυθμίσουν σε  24 μηνιαίες δόσεις  οφειλές που προέρχονται από  φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019.

2ον) Να ρυθμίσουν σε 24 μηνιαίες δόσεις όλες τις παλιές τους οφειλές που προέρχονται από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και  48 μηνιαίες δόσεις οφειλές  που  προέρχονται από έκτακτη αιτία, δηλαδή από φόρο κληρονομιάς ή φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα.

Στη  ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και όσες οφειλές  είχαν ήδη ενταχθεί   στη ρύθμιση των 12-24 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης είναι 30 ευρώ ενώ όσοι οφειλέτες είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των όρων της ρύθμισης, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, θα απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων που έχουν επιβαρύνει συνολικά το ποσό  της ρυθμιζόμενης οφειλής.»

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των 24-48 δόσεων μέσα από την ιστοσελίδα: https://www.aade.gr/polites/aitisi-rythmisis-ofeilon

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ