Μενού Κλείσιμο

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για την Επέτειο την Επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη: Ημέρα μνήμης και αγώνα

 

«Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και οι εργαζόμενοι του Νομού μας τιμούμε την 46η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 73 που βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων», αναφέρει σε μήνυμά του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου την Κυριακή 

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «Σήμερα που τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων καταπατούνται και καταργούνται βίαια. Σήμερα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, διεκδικούμενα και αιτούμενα για τους εργαζόμενους και τη κοινωνία.

Η ανεργία, τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές, οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εντολές και απαιτήσεις των Βρυξελλών και των οικονομικά ισχυρών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη γι’ αυτό και το αίτημα για “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” καθίσταται διαχρονικό.

Το τεράστιο πρόβλημα με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες (παιδιά, γυναίκες και ανήμπορους) που έχουν δημιουργήσει οι πόλεμοι συμφερόντων στη Συρία αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας και πρέπει να λυθεί με σεβασμό και αλληλεγγύη το συντομότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσα χρόνια και αν περάσουν οι εργαζόμενοι θα κρατάμε ζωντανό το απελευθερωτικό μήνυμα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Εργατικό μας Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να  πάρουν μαζικά μέρος  στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που θα γίνουν στο Νομό μας», καταλήγει στο μήνυμά του

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ