Μενού Κλείσιμο

«Το εγχειρίδιο του καλού Έλληνα»

 Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ράπτη στα Αικατερίνεια

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπολίτη μας Γιώργου Ράπτη με τίτλο: «Το εγχειρίδιο του καλού Έλληνα», θα γίνει στο πλαίσιο των «Αικατερινείων 2017», το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

Το πόνημα παρουσιάζουν με σύντομες εισηγήσεις, ο βυζαντινολόγος καθηγητής του Α.Π.Θ Βασίλης Κατσαρός, ο συντοπίτης μας, πρ. Λυκειάρχης φιλόλογος – θεολόγος Αθανάσιος Καβουνίδης και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Ευγένιος Παπαδόπουλος.
Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ότι θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση με τοποθετήσεις και ερωτήσεις των ακροατών, που αναμένεται να δώσουν ουσιαστικότερο χρώμα στη βραδιά.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας: «Το βιβλίο είναι καρπός ερευνητικής προσπάθειας 40 και πλέον χρόνων μέσα από δαιδαλώδη διαδρομή στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, τη Βυζαντινή και την σύγχρονη πραγματικότητα. Μοιάζει με αιρετικό, αλλά δεν είναι. Είναι ακραιφνώς Ελληνικό, κόντρα όμως στην παραποιημένη ιστορία και στην καθεστηκυία ιστορική αντίληψη και τάξη, επιβεβλημένη από ξένα κέντρα εξουσίας, από στοές, καταγώγια και τα στρατευμένα όργανά τους στην Ελλάδα».
Επιπλέον, όπως τονίζει ο κος Ράπτης: «Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με έκθεση έργων των συγγραφέων της Πιερίας, που θα διατίθενται σε πολύ χαμηλή τιμή, στην προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί εικαστικό έργο, που έχει σχέση με τη λαμπρή μα άγνωστη στους πολλούς Ιστορία της Πιερίας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ