Παρεμβάσεις ανάπλασης στις οδούς Κιλκίς και Αθ. Βασιλειάδη
«Βελτιώνουμε το δίκτυο των πεζοδρομίων, την προσβασιμότητα των πεζών και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης που υλοποιούμε σε όλη την έκταση του Δήμου Κατερίνης, προωθούμε στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών», δηλώνει ο Σάββας Χιονίδης
Στις εκτεταμένες και συστηματικές εργασίες για την ανακατασκευή, συντήρηση – επισκευή πεζοδρομίων και των επιμέρους υποδομών τους εντάσσονται, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου, οι παρεμβάσεις ανάπλασης της οδού Κιλκίς (από το ύψος της οδού Περδίκα έως την οδό Θεσσαλονίκης), στο κέντρο της Κατερίνης, τις οποίες υλοποιούν συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας.
Παράλληλα, όπως τονίζεται, «με στόχο τον ευπρεπισμό, την αναβάθμιση των οδών, την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών» υλοποιούνται παρεμβάσεις ανάπλασης και πεζοδρόμησης στην οδό Αθ. Βασιλειάδη.
Ειδικά σε ό, τι αφορά στην οδό Κιλκίς, της επίστρωσης με κυβόλιθους, με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον η οποία είναι σε εξέλιξη, προηγήθηκε η αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων, ενώ με το πέρας των προγραμματισμένων παρεμβάσεων αναμένεται να εξυπηρετείται η άνετη πρόσβαση και η ασφαλής κίνηση των κατοίκων.
«Βελτιώνουμε το δίκτυο των πεζοδρομίων, την προσβασιμότητα των πεζών και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης που υλοποιούμε σε όλη την έκταση του Δήμου Κατερίνης προωθούμε στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η ανάπλαση των οδών Κιλκίς και Αθ. Βασιλειάδη περιλαμβάνει και τη φύτευση δέντρων από συνεργείο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, η οποία θα γίνει στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και αναμένεται να ενισχύσει την ποιότητα του αστικού πρασίνου στην περιοχή.
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.