Μενού Κλείσιμο

Το διαχρονικό μήνυμα της Μάχης…

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης από το «Ξαθέρι»

Την ιστορική επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης τίμησε το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το Ξαθέρι», με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, το Σάββατο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από το χρονικό της Μάχης της Κρήτης, ενώ ιστορική αναδρομή και ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα εκείνων των ημερών έγινε από τον αντιστράτηγο ε.α Νικόλαο Ράμμο, ο οποίος εξήρε τη γενναιότητα των Κρητικών, καθώς και τη σημασία της μάχης για τη μετέπειτα πορεία του πολέμου. Τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα του Κρητών για ελευθερία αποτελούν φωτεινό οδηγό για τις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους- Πλαταμώνος και Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης ως εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης, ο Διοικητής της XXIV τεθ/νης ταξιαρχίας Λιτοχώρου κ. Ζαχαρόπουλος, ο επίτιμος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος κ. Χαλκίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κα.Λαζαρίδου Ζ., ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Θρακικός Γανόχωρας κ.Αναστασιάδης Θ. και κα Μακρίδου Μ.,η κα. Ελευθεριάδου Σ. ως εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης, η κα. Σωτηριάδου Μ., ως εκπρόσωπος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, η κα. Πιντόρε Μ. ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Νοσταλγοί της Παράδοσης καθώς και πλήθος φίλων και μελών του Συλλόγου μας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας, καθώς και τον Καπνικός Σταθμός Κατερίνης για τη φιλοξενία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ