Μενού Κλείσιμο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών από τον κορωνοϊό

 #MenoumeSpiti είναι το μήνυμα που στέλνουν και οι μαθητές- εθελοντές του ΥouSmile ενάντια στον κορωνοϊό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου και του έργου του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους και με γνώμονα την υποστήριξη των δράσεων της πολιτείας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αναλαμβάνει τις παρακάτω πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα:

-Η Γραμμή SOS 1056, ενισχύεται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους), ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα ερωτήματα παιδιών και ενηλίκων, παρέχοντάς τους ψυχοκοινωνική στήριξη σε σχέση με τη διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν και τα καθημερινά νέα δεδομένα. Η Γραμμή είναι διαθέσιμη καθημερινά, όλο το 24ωρο, με κλήση άνευ χρέωσης από κινητό και σταθερό.

-Ενημερωτικά άρθρα από το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) θα αναρτώνται στο www.hamogelo.gr και στα social media του Οργανισμού.

-Στα social media του Οργανισμού δεχόμαστε τις απορίες, τους προβληματισμούς γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, παιδιών κ.λ.π. Απαντήσεις θα δίνονται από το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού.

-Ειδικές διαδικτυακές εκπομπές «Ρώτα το Χαμόγελο» με θεματικές, που θα αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων που απασχολούν ενήλικες και παιδιά σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στις εκπομπές θα συμμετέχουν και θα απαντούν στις ερωτήσεις των θεατών γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

-Σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής μέσω skype από Ψυχολόγους της Γραμμής SOS1056.

-Παράλληλα, είμαστε σε σταθερή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να αξιοποιηθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής, μεταξύ αυτών και Πολυϊατρεία καθώς και οι Κινητές Μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών (Ασθενοφόρα) του Οργανισμού.

Άμεσα στη διάθεση των παιδιών, ενηλίκων, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, θα τεθούν:

-Chat Application (Εφαρμογή διαδικτυακής συμβουλευτικής συνομιλίας) της Γραμμής SOS 1056, με το οποίο θα μπορούν παιδιά να επικοινωνούν με τους Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς της Γραμμής. Το Chat App της Γραμμής SOS 1056 υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΕΤΕ.

-Τη Διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα YouLearn για την υλοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως ενισχυτικής διδασκαλίας με την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών. Τη δράση ευγενικά υποστηρίζει η CISCO.

 #MenoumeSpiti είναι το μήνυμα που στέλνουν και οι μαθητές- εθελοντές του ΥouSmile ενάντια στον κορωνοϊό

«Μένουμε Σπίτι» είναι το μήνυμα που υιοθετούν και οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  οι οποίοι βρήκαν τον δικό τους  τρόπο να «συναντηθούν» και να στείλουν τα μηνύματά τους ενάντια στο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Παιδιά πάνω από όλα ψυχραιμία», «Ο παππούς σου η γιαγιά σου ίσως και μια άρρωστη θεία σου, όλοι κινδυνεύουν από αυτόν το ιό»,  «Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς σε όλο αυτό και να μειώσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού», «Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας και χρέος μας να μη βγαίνουμε έξω, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις αλλά και να μην χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»….. είναι μερικά από τα μηνύματα που στέλνουν οι μαθητές – εθελοντές του You Smile, μέσα από το video που δημιούργησαν σχετικά με τον κορωνοϊό.

Για άλλη μια φορά, τα παιδιά ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία και στην κρίσιμη αυτή κατάσταση ενώνουν τις φωνές τους καλώντας όλους μας να Μείνουμε Σπίτι, με στόχο να προστατέψουμε την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των συνανθρώπων μας, γιατί όπως τονίζουν: «αυτές τις μέρες αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να παραμείνουμε υγιείς».

Με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και ένα μεγάλο, φωτεινό χαμόγελο ζητούν από τους συνομηλίκους τους και όλους εμάς να σταθούμε άξιοι στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις, προτρέποντάς μας να επιδείξουμε ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ενώ παράλληλα προτείνουν δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης του χρόνου μας.

Ας τους ακούσουμε!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ