Μενού Κλείσιμο

Το απόγευμα από την Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Κατερίνη

 

Με σύνθημα «καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», καλεί σε συγκέντρωση το απόγευμα (6:30) στο Σιντριβάνι, η Τοπική Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ

 

Στο κάλεσμά της αναφέρει πως «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που είδαμε να εξελίσσονται τις προηγούμενες μέρες στο έδαφος της Συρίας δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί «διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας» αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το Διεθνές Δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία «Ο λύκος κι αν εγέρασε…».

Οι λαοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας! Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.