Μενού Κλείσιμο

Το 72% των CEO ανησυχούν μήπως χάσουν τη δουλειά τους – Τι δείχνει έρευνα

Ανήσυχοι για τη θέση τους εμφανίζονται CEO, όπως αποδεικνύει έρευνα, δείχνοντας ότι επικεφαλής εταιρειών φοβούνται την απόλυση.

Το 72% των CEO ανησυχούν μήπως χάσουν τη δουλειά τους λόγω των αναταράξεων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες τους, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων AlixPartners. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν το 52% των CEO είπε στην AlixPartners ότι ανησυχούσε για την ασφάλεια της εργασίας του.

Ο φρενήρης ρυθμός των αλλαγών στις επιχειρήσεις και στον κόσμο έχει επιταχυνθεί από την έναρξη της πανδημίας — οδηγώντας σε αύξηση του άγχους των CEO. Το 94% των στελεχών λέει ότι τα επιχειρηματικά τους μοντέλα πρέπει να αλλάξουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια — αλλά το 57% φοβάται ότι η εταιρεία τους δεν προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα.

«Η δουλειά ενός Διευθύνοντος Συμβούλου είναι αγχωτική στις καλύτερες στιγμές… Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μιλάνε για την πίεση που αισθάνονται τα ανώτερα στελέχη να κινηθούν και να κινηθούν γρήγορα, να είναι ευέλικτοι σε νέες στρατηγικές», λέει στο Axios ο Διευθύνων Σύμβουλος της AlixPartners, Simon Freakley.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ