Μενού Κλείσιμο

Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης ευχαριστεί το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Η αποκατάσταση της αυλής, χρόνιο αίτημα του σχολείου μας

 

Με την επανέναρξη των μαθημάτων (χθες) μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, πως κατά τη διάρκεια των διακοπών, υλοποιήθηκε το χρόνιο αίτημά τους για αποκατάσταση τού αύλειου χώρου του σχολείου.

 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο, η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Μαθητική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης εξέφρασαν και δημόσια ευχαριστίες τους στον Δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για το ειλικρινές, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον και την ουσιαστική στήριξη στο έργο του σχολείου. «Η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία της προσπάθειάς μας να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές, υγιές εργασιακό και παιδαγωγικά αποδεκτό περιβάλλον για τους μαθητές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Σαμαρά.

Όπως τονίζει στην δημόσια επιστολή-ευχαριστήριο «το Σχολείο αντιμετώπιζε εδώ και πάρα πολλά χρόνια σοβαρότατο πρόβλημα, για το οποίο είχαν ενημερωθεί παλαιότερα και επανειλημμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με τον προαύλειο χώρο του, καθώς η τελευταία ασφαλτόστρωση είχε γίνει πριν από τέσσερις δεκαετίες περίπου. Η κακή κατάσταση του δαπέδου της αυλής δημιουργούσε πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα, την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, ειδικότερα κατά τις αθλητικές δραστηριότητες.

Η ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής, όταν ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ήταν άμεση και το έμπρακτο ενδιαφέρον του ίδιου του δημάρχου για τη βελτίωση των υποδομών του σχολείου είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης του δαπέδου και να δοθεί μία τελική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Στον αύλειο χώρο έγινε ασφαλτόστρωση, χάραξη νέων γηπέδων αθλοπαιδιών και δημιουργήθηκε χώρος φύτευσης περιμετρικά, ώστε με την έναρξη της νέας χρονιάς οι μαθητές έχουν πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το χώρο με ασφάλεια και χαρά κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.»

Η σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο «για την άμεση ανταπόκριση και την ουσιαστική στήριξη στην επιτυχή υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου που βελτιώνει την ποιότητα ζωής, την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών/τριών μας» κάνοντας λόγο για ενέργειες που «φανερώνουν τη μεγάλη του ευαισθησία για τα παιδιά και το έντονο ενδιαφέρον του για τη σωστή λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας» και του εύχεται «καλή συνέχεια στο τόσο σημαντικό έργο που προσφέρει στα σχολεία μας»

Τέλος, δεν ξεχνά να ευχαριστήσει «ιδιαιτέρως» τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Γιάννη Συμεωνίδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Κυριακίδη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Ευάγγελο Κήπου καθώς επίσης και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.