Μενού Κλείσιμο

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση των γυναικών

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο», αυτό το μήνυμα έστειλαν το πρωί του Σαββάτου Γυναίκες του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, οι οποίες πραγματοποίησαν συμβολική πικετοφορία εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μέλη του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τίμησαν τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από αυτές, για να κερδίσουν οι γυναίκες τη θέση που τις αξίζει στην κοινωνία.

Σε μήνυμά του το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αναφέρει: «8 του Μάρτη αλλά και κάθε μέρα θυμόμαστε και τιμούμε τον αγώνα των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα  των γυναικών

Τιμούμε τις σουφραζέτες, τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε.

Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται.

Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του κόσμου, διαδηλώνουμε και φωνάζουμε δυνατά: φτάνει πια!

Φτάνει πια με την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τις  απολύσεις εγκύων και την αύξηση της επισφάλειας!

Φτάνει πια με την απαξίωση της κοινωνικής φροντίδας!

Φτάνει πια με τη βία, τον καθημερινό σεξισμό και τη σεξουαλική παρενόχληση στον δημόσιο χώρο, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα μέσα μεταφοράς!

Φτάνει πια με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά!

Φτάνει πια με την καταπίεση που βασίζεται στη σεξουαλική ταυτότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό!

Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών. Αγωνιζόμαστε κατά της βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού και κατά της πατριαρχίας. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, στις γυναίκες και τα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο, την έμφυλη βία, την εκμετάλλευση και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Απαιτούμε το δικαίωμα σε μια δημόσια παιδεία που θα στηρίζεται και θα προάγει τις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο!», καταλήγει η ανακοίνωση

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ