Μενού Κλείσιμο

Την στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων ζητά η Αντιπεριφερειάρχης – Επιστολή στην Υπ. Πολιτισμού

Την οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων, ζητά με επιστολή της προς την Υπουργό Πολιτισμού, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Η κ. Μαυρίδου, στην επιστολή της τονίζει μεταξύ άλλων πως τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας, έχουν υποστεί «ανεπανόρθωτο πλήγμα»

Λόγω, μάλιστα, και της πρόσθετης ιδιότητας της ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η Σοφία Μαυρίδου, αναγνωρίζει την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, προκειμένου να είναι σε θέση να επαναδραστηριοποιηθούν και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους, με σκοπό να συνεχίζουν να τιμούν έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες του πολιτισμού.

Όπως αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς την υπουργό η κα Σοφία Μαυρίδου: “Ο Πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι πραγματική ανάγκη, είναι έκφραση, είναι πνεύμονας ζωής και γι’ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Η σχέση των τοπικών κοινωνιών με τον Πολιτισμό  είναι ανάγκη να συνεχιστεί”.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ