Μενού Κλείσιμο

Την στελέχωση του Συνοριακού Σταθμού των Ευζώνων ζητά η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Η υποστελέχωση βλάπτει

την τουριστική Πιερία

Επιστολή της Σοφίας Μαυρίδου, στην ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων

Την επανεμφάνισή του, έκανε στις πύλες εισόδου τουριστών προς την βόρεια Ελλάδα, το πρόβλημα των πολύωρων καθυστερήσεων. Και αν οι Εύζωνοι χιλιομετρικά είναι μακριά από την Πιερία, η λειτουργία τους επηρεάζει άμεσα την ροή των επισκεπτών προς την περιοχή μας.

Ο χρόνος αναμονής όσων επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα είναι τεράστιος και σε κάποιες των περιπτώσεων λειτουργεί ακόμη και αποτρεπτικά στο να επιλέξουν (και) την Πιερία ως καλοκαιρινό προορισμό τους. Το χειρότερο όμως είναι, πως το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και επισημάνσεις τουριστικών φορέων, αλλά και αυτοδιοικητικών παραγόντων προς τα αρμόδια υπουργεία.

Η κατάσταση στον Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων, ανάγκασε την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να στείλει επιστολή στη νέα ηγεσία των υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας την ανάγκη για «έκτακτη» στελέχωση του συγκεκριμένου σταθμού, ώστε να μειωθεί ο χρόνο αναμονής των τουριστών (και) προς την Πιερία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μέσω της επιστολής- που κοινοποιήθηκε στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στην Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας και σε λοιπούς Τουριστικούς Φορείς της Πιερίας- ενημερώνει για τις πολύωρες διαδικασίες ελέγχου και ταυτοποίησης των εισερχομένων τουριστών στην Ελλάδα και ειδικότερα των  βαλκανικών λαών, με προορισμό τη δημοφιλή Πιερία, κατάσταση που λειτουργεί αποτρεπτικά για την πρόσβαση στην περιοχή.

«Η Πιερία, αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό της Μακεδονίας, με ιδιαίτερο φυσικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Όπως όλοι μας, όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα καθώς και οι επαγγελματίες στον τουρισμό, βιώνουμε για ακόμα μια χρονιά, μία δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τις κρατήσεις στα καταλύματα να μην βρίσκονται σε επιθυμητά επίπεδα πληρότητας, παρότι η Πιερία βρίσκεται μόλις μία – σχεδόν –ώρα από τον Ελληνικό Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων και αποτελεί παραδοσιακά έναν γρήγορο και προσιτό κατά τα άλλα, οδικό τουριστικό προορισμό για όλους τους φίλους και γείτονες, Βαλκανικούς λαούς», αναφέρει στην επιστολή της- μεταξύ άλλων- η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η κ. Μαυρίδου επισημαίνει ότι «παρότι, είναι λογικό, εύλογο και υποχρεωτικό να υπάρχουν και να εφαρμόζονται με σχολαστική ευλάβεια, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών στην Ελλάδα, ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε κατά τη θερινή περίοδο να υπήρχε μια πρόβλεψη για επιπρόσθετη και έκτακτη επάνδρωση του Συνοριακού Σταθμού των Ευζώνων, του Προμαχώνα -και άλλων συνοριακών σταθμών- που αποτελούν τη βασικότερη πύλη εισόδου τουριστών στην Μακεδονία, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των τουριστών» και ελπίζει να δοθεί άμεση και αποτελεσματική λύση στο θέμα που ανέκυψε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ