Μενού Κλείσιμο

Την πρόταση καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Αναστασιάδης: Περισσότερα πάρκα σκύλων

Την πρόταση για τη δημιουργία τεσσάρων «πάρκων σκύλων» σε διάφορες περιοχές της Κατερίνης, καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αναστασιάδης.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «λόγω επαγγέλματος (εκπαιδευτής σκύλων), γνωρίζω καλά τις ανάγκες πολλών δημοτών για χώρους, στους οποίους με ασφάλεια θα μπορούν να αφήσουν τους τετράποδους φίλους τους ελεύθερους, χωρίς λουρί.

Βάσει νόμου, αυτό επιτρέπεται μόνο σε περιφραγμένους και προστατευμένους χώρους, όπου δεν διατρέχει κίνδυνο το ζώο να φύγει, να ενοχλήσει άλλους ανθρώπους ή να διατρέξει κίνδυνος για την ίδια του την ζωή.

Το μοναδικό πάρκο σκύλων που έχουμε στην πόλη μας είναι αυτό που δημιουργήθηκε στο Πάρκο της Κατερίνης και δεκάδες δημότες το επισκέπτονται για την εκτόνωση και την κοινωνικοποίηση του σκύλου τους.

Ο κ. Αναστασιάδης προτείνει, την δημιουργία ακόμη τεσσάρων πάρκων, ώστε «να μπορέσουμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο γεωγραφικά ποσοστό της πόλης», όπως εξηγεί. Συγκεκριμένα προτείνει δημιουργία πάρκου σκύλων:

-Στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Μακεδονίας

-Στην ευρύτερη περιοχή του Πέλεκα

-Στην ευρύτερη περιοχή των νέων Δικαστηρίων

-Στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Σταδίου (Α΄ΔΑΚ)

«Οι ακριβείς χώροι θα πρέπει να αποφασισθούν από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και είμαι στην διάθεσή του Δήμου να συμμετέχω στην διαβούλευση για το ζήτημα αυτό», σημειώνει, καταλήγοντας πως «τόσο το υπάρχον πάρκο σκύλων, το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, όσο και τα νέα που θα δημιουργηθούν, θα πρέπει να είναι βασισμένα σε πρότυπα, τα οποία και θα καταθέσω στην διαβούλευση, όταν αυτή θα γίνει.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.