Μενού Κλείσιμο

Την Πέμπτη ήταν… απεργία

«Όχι άλλα βάρη στους εργαζόμενους» διεμήνυσε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Από τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπης και από την ακόμα μικρότερη συμμετοχή στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, «σημαδεύτηκε» η απεργιακή κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Πιερίας

Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι «υψηλοί τόνοι» και η σκληρή κριτική από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου, η οποία ξεκαθάρισε οτι το εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να δεχθεί άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων

Στους λίγους συγκεντρωμένους εκτός από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος τού Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας τής ΑΔΕΔΥ, Στάθης Συμεωνίδης.

Η Δέσποινα Κωνσταντίνου άσκησε κριτική σε θέματα που χειρίζεται η «Αριστερή Κυβέρνηση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως στις νέες μειώσεις συντάξεων που έχει αποφασίσει, στους πλειστηριασμούς σπιτιών, στο ζήτημα της ανεργίας που μειώνεται όχι με ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας αλλά με οκτάμηνα, στην ουσιαστική κατάργηση των απεργιών κ.ά.

«Με πολιτικάντικο τρόπο το 2018 ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να σκίσει τα Μνημόνια ευελπιστώντας στη συγκατάβαση των περιβόητων «Θεσμών» για τη λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και αποσιωπώντας με τον πιο κυνικό τρόπο τις μόνιμες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Χώρα μέχρι το 2060, με τη δική της υπογραφή σε ένα διαρκές μνημόνιο που υποθηκεύει εμάς και τις επόμενες γενιές», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντίνου.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία στο ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως πραγματική και ουσιαστική αναδιανομή τού εισοδήματος, γίνεται όταν ξαναμοιράζεις την πίτα δίκαια και όχι όταν ξαναμοιράζεις τη φτώχεια σε περισσότερους φτωχούς. Όχι όταν παίρνεις από τους μη έχοντες και τα δίνεις στους μη κατέχοντες», σημείωσε η χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο τής ομιλίας της υπενθύμισε στους κυβερνητικούς βουλευτές Πιερίας ότι νομοθετούν όλα εκείνα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια επέκριναν κατά τη διάρκεια απεργιακών συγκεντρώσεων στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: «Τ’ ακούτε κι εσείς, κυβερνητικοί Βουλευτές, που βραχνιάζατε κάποτε εδώ μαζί μας, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, να φωνάζετε “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”; “Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τους πλειστηριασμούς”, μας λέει ο κ. Τσακαλώτος! Από αυτό το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” φθάσαμε στο νέο σύνθημα “οι πλειστηριασμοί είναι αναπτυξιακοί”! Το είδαμε κι αυτό»!

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση και έγκριση ψηφίσματος, στο οποίο οι εργαζόμενοι δηλώνουν για μία ακόμη φορά ότι ο αγώνας τους είναι μονόδρομος! «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Στέλνουμε για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό», όπως χαρακτηριστικά καταλήγει

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ