Μενού Κλείσιμο

Την Κυριακή η εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής στον Σιδηροδρομικό Σταθμό: Η Κατερίνη δεν ξεχνά τους ήρωες της

Τελετή μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:30 το πρωί στο μνημείο πεσόντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ομιλία – αναφορά στο ιστορικό των γεγονότων από τη Μιράντα Παππά (Εκπαιδευτικό – υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας).

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης (Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου), ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς – φίλοι των θυμάτων.

Αμέσως μετά θα εκφωνηθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.