Μενού Κλείσιμο

Τίμησαν τον προστάτη τους

Ημέρα της Αστυνομίας και στην Πιερία

«Η Ελληνική κυβέρνηση τιμά και σέβεται απεριόριστα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς που με αυταπάρνηση αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία του πολίτη, την ασφάλεια, την ειρήνη, τη δημοκρατία», αναφέρει σε μήνυμά της η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου Δοξολογία σε Ιερούς Ναούς, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., ενώ παράλληλα αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και 20 Οκτωβρίου, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Σε μήνυμά της για την Ημέρα της Αστυνομίας, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζει πως η Ελληνική κυβέρνηση τιμά και σέβεται απεριόριστα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς που με αυταπάρνηση αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία του πολίτη, την ασφάλεια, την ειρήνη, τη δημοκρατία.
«Η κυβέρνηση με την Ηγεσία της ΕΛΑΣ εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της καθημερινότητας.
Τούτο αποδεικνύεται και με την προσπάθεια της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, που έχει θέσει σε προτεραιότητα, την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών καθώς αποτελούν κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα.
Εύχομαι σε όλες και όλους τους Αστυνομικούς να είστε γεροί και δυνατοί και να προσφέρετε με αξιοσύνη στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει η υφυπουργός

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ