Μενού Κλείσιμο

Τιμή στον αγωνιστή

Η ΠΕΑΕΑ και η Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ τιμούν τον Σ. Κωστόπουλο

Εκδήλωση προς τιμή του Σωτήρη Κωστόπουλου, διοργανώνουν η Πανελλήνια  Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (παράρτημα Κατερίνης) και η Τ.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Ελατοχωρίου Πιερίας στις 11 το πρωί. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η κοινωνική και πολιτική του δράση, καθώς και το βιβλίο «Όρθιοι-Μπροστά (Εθνική Αντίσταση-Εμφύλιος)»

Ποιος είναι ο Σωτήρης Κωστόπουλος

Γεννήθηκε στο Ελατοχώρι Πιερίας, το 1916. Το 1941 πήρε δίπλωμα Φιλολογίας και το 1942 οργανώθηκε στο Ε.Α.Μ. Αρχές 1943 οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε.

Το 1946 κλήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό και αφοπλίστηκε. Τον Απρίλη του 1947 δραπέτευσε με άλλους 60 από το στρατόπεδο του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Αυτοί οι 60 κρατούμενοι φαντάροι συγκρότησαν ένοπλο τμήμα του Δ.Σ.Ε. με τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ Γιάννη Ποδιά. Τραυματίστηκε, πιάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Απολύθηκε από τη φυλακή το 1964, εντάχθηκε στην Ε.Δ.Α. και ανέλαβε Γραμματέας της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 21.04.1967 πιάστηκε από τη Χούντα και κρατήθηκε ως το Δεκέμβρη του 1971.

Μέχρι την πτώση της Χούντας δούλευε σε πολύ δύσκολες συνθήκες παρανομίας.

Με τη νομιμοποίηση, που πέτυχε το Κ.Κ.Ε., τοποθετήθηκε Γραμματέας της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. και, σε συνέχεια, πέρασε στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, όπου εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του Κ.Κ.Ε. του 2003 δεν προτάθηκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή, για λόγους ηλικίας (87 χρονών) και υγείας.

Από το 1943 ως το 2003 ήταν επαγγελματικό στέλεχος του Ε.Α.Μ., της Ε.Δ.Α., του Κ.Κ.Ε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ