Μενού Κλείσιμο

Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με καστανοπαραγωγούς της νότιας Πιερίας

Τα προβλήματα που απασχολούν τους καστανοκαλλιεργητές του Δήμου Δίου Ολύμπου, τέθηκαν επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και με τη συμμετοχή του δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου

Ο Υπουργός είχε ήδη ενημέρωση για το θέμα με την από 2 Οκτωβρίου 2020 κοινή επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου Ολύμπου, ενώ επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει και η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα.

Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψε ότι η διαχείριση του προβλήματος μπορεί γίνει αρχικά σε δύο άξονες. Αφενός τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη ορθών καλλιεργητικών πρακτικών, με τη συνδρομή κατάλληλων επιστημονικών ινστιτούτων, ενώ εξετάζεται το περιθώριο μιας de minimis αποζημίωσης στους πληγέντες καστανοπαραγωγούς.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας ΝΔ κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Φόλιος, επιστήμονες αρμόδιοι για το εν λόγω ζήτημα και καστανοπαραγωγοί από την περιοχή της Σκοτίνας.

Σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Δήμος Δίου Ολύμπου, ευχαριστεί «τον Υπουργό κ. Βορίδη, την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, για την ουσιαστική συζήτηση σε ένα από τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα της περιοχής μας.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ