Μενού Κλείσιμο

Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό – Ενίσχυση οδικού και εσωτερικού τουρισμού προτείνει η Άννα Μάνη

Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας συμμετείχε η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη.

Η βουλευτής Πιερίας, αφού χαρακτήρισε σημαντικό έως τώρα το έργο της Κυβέρνησης που έχει καταστήσει την Ελλάδα ως την πλέον ασφαλή χώρα και έναν από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή τουριστικούς προορισμούς, κατέθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, σειρά προτάσεων, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την ενίσχυση του οδικού τουρισμού, με έλεγχο στις πύλες εισόδου στα βόρεια σύνορα της χώρας, τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας για τις χώρες που δεν αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Είναι σημαντικό να κάνουν τουρισμό και οι Έλληνες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού άκουσε με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων και τόνισε ότι θα είναι σε διαρκή συνεργασία και συνεννόηση μαζί τους.

Ο Υπουργός Τουρισμού καθόρισε συγκεκριμένους άξονες για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως ενδεικτικά ο οδικός τουρισμός αλλά και ο επιχειρηματικός τουρισμός, που μπορούν να στηρίξουν το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, ενώ ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. τόνισε ότι έχει ήδη λειτουργήσει εμφατικά για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος η online πλατφόρμα «Greece From Home», όπως άλλωστε και ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω του κορωνοιού.

Όπως ενημέρωσε η κ. Μάνη, υπήρξε δέσμευση όλων πως «τόσο το Υπουργείο όσο και η Κυβέρνηση θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να στηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές και να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τον τουρισμό στην Πιερία αλλά και σε όλη την Ελλάδα.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ