Μενού Κλείσιμο

Τι ζητάει ο εμπορικός κόσμος από την νέα κυβέρνηση

«Οι εξαγγελίες να γίνουν πράξεις»

Η ΕΣΕΕ δεσμεύεται να παρακολουθεί και να συμβάλλει με τεκμηρίωση και δημιουργική κριτική στο έργο της κυβέρνησης, αλλά και στην ηθική και κοινωνική στήριξη κάθε μεταρρυθμιστικής επιλογής, η οποία θα δημιουργεί ισότιμες προϋποθέσεις ανάπτυξης

 

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε επιστολή της συγχαίρει τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της νέας Κυβέρνησης «που αναλαμβάνουν το έργο να μετουσιώσουν τις εξαγγελίες σε πράξεις. Να προσπαθήσουν να διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα στην κοινωνία και την οικονομία, να άρουν τα άδικα μέτρα που σήκωσε και σηκώνει η μεσαία τάξη και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για ανάπτυξη με διάρκεια και κοινωνική συνοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ «το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχουν μεγάλες προσδοκίες αλλά και υψηλές απαιτήσεις: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα!  Επιβάλλεται ο πολιτικός χρόνος να συμβαδίσει επιτέλους με το πραγματικό χρόνο που ζει ο κάθε πολίτης και ο κάθε επιχειρηματίας καθημερινά.  Το γεγονός πως η νέα Κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει να αλλάξει ταχύτητα και να προχωρήσει άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, με την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα στο επίκεντρο είναι ελπιδοφόρο.

Επισημαίνουμε όμως πως ο δρόμος που έχει ακόμη να διανύσει η πατρίδα μας είναι δύσκολος και απαιτεί να επικρατήσει πνεύμα εθνικής συνεννόησης και κοινωνικού διαλόγου. Η εμπειρία της μακρόχρονης και επώδυνης λιτότητας μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί διδακτική για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι έμποροι ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει οξυγόνο στην αγορά για να μπορέσουμε επιτέλους να δουλέψουμε με προοπτική, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία. Είναι άμεσα απαραίτητα τα μέτρα ανάσχεσης της υπερφορολόγησης και του υψηλού μη μισθολογικού κόστους που αποτρέπουν τις επενδύσεις και τη «στροφή» των επιχειρήσεων στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.»

Η ΕΣΕΕ, «ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος», δεσμεύεται πως θα παρακολουθεί και θα συμβάλλει με τεκμηρίωση και δημιουργική κριτική στο έργο της κυβέρνησης, αλλά και στην ηθική και κοινωνική στήριξη κάθε μεταρρυθμιστικής επιλογής, «η οποία θα υπηρετεί το κοινό συμφέρον των πολιτών και θα δημιουργεί ισότιμες προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλες τις δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας.»

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ