Μενού Κλείσιμο

Τι απαντά η Σχολή Γονέων για την αναβληθείσα εκδήλωση με τον τ. καθηγητή Κ. Καρακατσάνη

«Σεβόμαστε όλες τις απόψεις»

 

Απαντήσεις σχετικά με τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν και τελικά οδήγησαν στην αναβολή της παρουσίας του τ. καθηγητή Κωνσταντίνου Καρακατσάνη, από το πρόγραμμα ομιλιών της Σχολής Γονέων, έδωσε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Κορομπίλης.

 

Ο κ. Κορομπίλης, σε σύντομη τοποθέτησή του, κατά την πρόσφατη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης, ανέφερε: «από το καλοκαίρι του 2019, η Σχολή Γονέων, προγραμμάτισε και δημοσίευσε στην σελίδα της www.sxoligoneon.gr το τρέχων πρόγραμμα της περιόδου 2019-2020 στο οποίο την Δευτέρα 3-2-2020 είχε προγραμματιστεί να μιλήσει ο τ. Καθ. Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης με το θέμα “Εγκεφαλικός Θάνατος & Μεταμόσχευση Οργάνων”

Η Σχολή Γονέων 15 ημέρες πριν την συγκεκριμένη εκδήλωση δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων και emails να ακυρωθεί η ομιλία. Όπως ήταν φυσικό ενημερώσαμε τον κ. Καθηγητή και από κοινού αποφασίσαμε την ματαίωση της.

Σε έκτακτο Δ.Σ. χθές Κυριακή 2-2-2020 αποφασίσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τις επιστολές του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων κ. Φούζα , του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Παπαθεοδωρίδη και την απαντητική επιστολή του κ. Κ. Καρακατσάνη, αλλά δηλώνουμε ότι όποιος ακροατής της Σχολής Γονέων το επιθυμεί, μπορεί να παραλάβει αντίγραφα με αίτηση του.

Η Σχολή Γονέων Κατερίνης στα 31 χρόνια λειτουργίας της έχει προσκαλέσει συνολικά 643 διακεκριμένους ομιλητές σε 579 εκδηλώσεις – ομιλίες, οι οποίοι εισηγήθηκαν Κοινωνικά. Παιδαγωγικά, Οικονομικά, Ιατρικά, Εθνικά, Ιστορικά, Θεολογικά, Στρατιωτικά και λοιπά επίκαιρα θέματα. Έτσι από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της καθιερώθηκε ώς  Άτυπο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ως Σχολή σεβόμαστε τον καλεσμένο ομιλητή χωρίς απαραίτητα να “ασπαζόμαστε” τις όποιες απόψεις του. Γι’ αυτό δίνουμε τον λόγο στο κοινό στο δεύτερο μέρος κάθε εκδήλωσης,  να  εκφράσει ερωτήσεις, απορίες ή αντιρρήσεις προς τον καλεσμένο ομιλητή, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση στο θέμα της εισηγήσεως.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια φίμωσης του τ. καθηγητού Πανεπιστημίου ΑΠΘ κ. Καρακατσάνη  μας βρίσκει αντίθετους. Η Ελευθερία έκφρασης και λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε Δημοκρατικές κοινωνίες.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.