Μενού Κλείσιμο

Θλίψη και στην Πιερία

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος

Ο μακαριστός, ως Τοποτηρητής της Μητρόπολης Κίτρους (Νομέβριος 2013-Μάρτιος 2014) έγινε ιδιαίτερα αγπαητός και κέρδισε το σεβασμό κλήρου και πιστών της Πιερίας

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου το βράδυ, άφησε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ την τελευταία του πνοή ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη και σε ηλικία 72 ετών

Ο μακαριστός Επίσκοπος, από τον Νοέμβριο 2013 έως τον Μάρτιο 2014 υπήρξε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, διακονώντας τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως. Φρόντισε για την κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Είχε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και οργάνωσε την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, στον οποίο και παρέδωσε τη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι, παρά τη σύντομη Τοποτηρητεία του, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον κλήρο της Πιερίας και κέρδισε τη συμπάθεια και τον σεβασμό των πιστών.

Υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, πρότεινε τη διοργάνωση στην Πιερία της 29ης Διεθνούς Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων για Θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεπτοκαρυά τον Οκτώβριο 2017.

Συλλυπητήρια από τον Κίτρους Γεώργιο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τοποτηρητού Κίτρους Ιγνατίου, επικοινώνησε με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του καθώς και των κληρικών και πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ