Μενού Κλείσιμο

Θετική εξέλιξη

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ανακατασκευή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Αιγινίου

Να χρηματοδοτηθούν έργα βελτίωσης και στην παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης-Αιγινίου, από τα 30 εκατομμύρια ευρώ που συνολικά εξασφάλισε για έργα οδοποιϊας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε ο Απ. Τζιτζικώστας

Μετά από συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, αποφασίστηκε η διάθεση 30 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσουν τα έργα συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού προηγήθηκε συνεργασία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου θα χρηματοδοτηθεί και η ανακατασκευή της 1ης Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Αιγινίου -όρια Νομού Πιερίας, αρμοδιότητας συντήρησης της ΠΕ Πιερίας.
Ο συγκεκριμένος δρόμος, αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα του νομού μας με με βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο οχημάτων. Η υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας της οδού, παρέχοντας τη μέγιστη ασφάλεια κατά τη χρήση της.
Σχολιάζοντας την απόφαση χρηματοδότησης έργων της παλαιάς Εθνικής Οδού, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ανέφερε πως «προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελούν έργα υποδομής γενικότερα και ειδικότερα τα συγκοινωνιακά έργα που περιλαμβάνουν τη συντήρηση του οδικού δικτύου που πρωτίστως θα βελτιώσουν τις συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας και θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση στην Πιερία. Τα έργα που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε. Πιερίας συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στην εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα σε αγροτικές περιοχές, στην παροχή ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών και στη μεταφορά τοπικών αγαθών και εμπορευμάτων κ.ά. με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή »

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ