Μενού Κλείσιμο

Θετικά νέα από το Συμβούλιο: Η Ευρώπη ενωμένη και έτοιμη

«Η Ευρώπη επανορθώνει για τον εγωισμό και τον ελλιπή συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεων στην αρχή της κρίσης του COVID-19″, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας πως «επιτέλους, δείχνουμε πραγματικό αίσθημα αλληλεγγύης» 

Όπως ανάφερε ο κ. David Sassoli η έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενέκρινε τις προτάσεις της Επιτροπής, για τις οποίες είχε ήδη δώσει θετική γνώμη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και τη συνδρομή προς τις χώρες που χρειάζονται βοήθεια.

«Επιτέλους, δείχνουμε πραγματικό αίσθημα αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά. Η Ευρώπη δημιουργεί «λωρίδες κυκλοφορίας» με προτεραιότητα για τον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, θέλοντας να προστατέψει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών στην ΕΕ και παρέχει την πρώτη σημαντική οικονομική βοήθεια σε οικογένειες και επιχειρήσεις.

«Μια ενωμένη Ευρώπη, έτοιμη να δράσει, βρίσκεται επιτέλους στο πεδίο της μάχης για να αντιμετωπίσει τη δραματική αυτή πρόκληση. Είμαστε μία ευρωπαϊκή οικογένεια – κανείς δες θα μείνει μόνος και κανείς δε θα χρειαστεί να δράσει μόνος. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να κάνει το καθήκον του για την προστασία των ζωών και των περιουσιών όλων των συνανθρώπων μας. Δε θα εγκαταλείψουμε τον τρόπο ζωής μας ως Ευρωπαίοι», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ