Μενού Κλείσιμο

Θετικά απάντησε η υφ. Παιδείας στην πρόταση του Φώντα Μπαραλιάκου: Η οδική παιδεία γίνεται υποχρεωτική στο σχολείο

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, είχε διερευνήσει με ερώτησή του τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη μόνιμων και υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας οδικής παιδείας στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος. Πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε θετικά και υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Χθες έγινε γνωστό, από το γραφείο τύπου του βουλευτή Πιερίας, πως η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη, αποδέχθηκε την πρόταση και από το νέο σχολικό έτος το μάθημα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων

Ειδικότερα η Υφυπουργός στην απάντησή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το ζήτημα της ανάπτυξης σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και συνείδησης προτάχθηκε ως μείζονος σημασίας από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ήδη εντός των πρώτων μηνών ανάληψης της ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε ευρύς και ουσιαστικός κύκλος συναντήσεων τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και τους λοιπούς φορείς με σκοπό την επικαιροποίηση του υφισταμένου υλικού αλλά και τη διαμόρφωση νέων προγραμμάτων για τη συστηματική και αποτελεσματική εκπαίδευση των νέων και την ουσιαστική απόκτηση σωστής οδηγικής παιδείας. Προς τον σκοπό αυτόν, μία αποσπασματική προσέγγιση θεμάτων κυκλοφοριακής αγωγής δεν μπορεί να είναι αρκετή.

Ως νέα πολιτική ηγεσία, πιστεύουμε πως η εκπαίδευση και τριβή των μαθητών πρέπει να είναι συνεχής και πολύπλευρη. Για τον σκοπό αυτόν, ως έχει ήδη επισημανθεί, δρομολογούμε την εισαγωγή σχετικής ενότητας στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων διαφορετικών βαθμίδων, τα οποία κατόπιν της σχετικής επεξεργασίας κι έγκρισής τους από το Ι.Ε.Π. θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη σχολική χρονιά

Η ορθή οδηγική συμπεριφορά και η εξοικείωση με βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας. Όπως τονίζει ο κ. Μπαραλιάκος, αυτή ξεκινά από το σπίτι και συνεχίζεται στο σχολείο. «Μόνο έτσι μπορούμε να ευελπιστούμε πως θα σταματήσει η χώρα μας αυτόν τον θανατηφόρο πρωταθλητισμό» είχε σημειώσει σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

Ορμώμενος από τις σκέψεις αυτές ο βουλευτής απηύθυνε  ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας σχετικά με το σχεδιασμό εκ μέρους του Υπουργείου ένταξης μόνιμων και υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας οδηγικής συμπεριφοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, λαμβάνοντας τελικά τη θετική απάντηση της υφυπουργού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.