Μενού Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Βίαια επεισόδια έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση από συλλόγους φοιτητών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, την ώρα που οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, άτομα με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέροντας πέτρες και καδρόνια επιτέθηκαν προς το μέρος των φοιτητών.

Ένας 20χρονος τραυματίστηκε από τα επεισόδια και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. «Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο», καταγγέλλει μαθήτρια στο Grtimes.gr.

Το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί, αν μεταξύ των κουκουλοφόρων βρίσκονταν και μαθητές ή εξωσχολικοί. Σύμφωνα με το GRTimes, οι επιτιθέμενοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια.

Μία ώρα μετά τη λήξη του επεισοδίου, φωτιά ξέσπασε σε αίθουσα στον τρίτο όροφο του 1ου ΕΠΑΛ, υπό άγνωστες συνθήκες μέχρι στιγμής ενώ καπνός έβγαινε από το παράθυρο. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε τελικά η επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία ωστόσο έσπευσε στο σημείο.

ΠΗΓΗ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ