Μενού Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Έως τέλη Οκτωβρίου το Κοινωνικό Κομμωτήριο του δήμου – Πώς θα λειτουργεί

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο Κοινωνικό Κομμωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, μια πρωτοβουλία που θα ανταποκρίνεται σε άστεγους και όσους πολίτες δεν θα έχουν την οικονομική ευχέρεια για τακτικές επισκέψεις στα κομμωτήρια, εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης ενόψει του χειμώνα.

Το κοινωνικό κομμωτήριο θα στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ειρήνης όπου βρίσκονται και οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως το συσσίτιο και το κοινωνικό πλυντήριο. Παράλληλα, θα λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού.

Ποιοι θα μπορούν να το επισκέπτονται 

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης επισήμανε ότι ενόψει του δύσκολου χειμώνα τόσο ενεργειακά όσο και οικονομικά, άστεγοι και όσοι πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην περιποίηση των μαλλιών τους, θα μπορούν να επισκέπτονται εντελώς δωρεάν το Κοινωνικό Κομμωτήριο του δήμου για κούρεμα και καλλωπισμό. «Ο χώρος έχει καθαριστεί και είναι έτοιμος ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του κομμωτηρίου. Σκοπός μας είναι να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να επισκέπτονται τακτικά ένα κομμωτήριο για την περιποίηση των μαλλιών τους. Μια μικρή αλλά σημαντική υπηρεσία για τους πολίτες, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Επαγγελματίες οι κομμωτές

Όσον αφορά τον εξοπλισμό και τους κομμωτές, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής εξήγησε ότι θα είναι επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά. «Υπάρχει, ήδη, μεγάλο ενδιαφέρον από κομμωτές που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθειά μας και το επόμενο διάστημα θα καταλήξουμε στο ποιοι και πόσοι θα είναι. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία και με την εταιρεία που θα συνεργαστούμε, η οποία θα είναι από τη Θεσσαλονίκη και θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα συνδράμει με μεγάλο ποσό ώστε να εξοπλίσει κατάλληλα τον χώρο», ανέφερε.

Υπό συζήτηση και δεύτερο Κοινωνικό Κομμωτήριο

Υπό συζήτηση βρίσκεται η έναρξη λειτουργίας και ενός δεύτερου κοινωνικού κομμωτηρίου μέσα στον χρόνο προκειμένου να εξυπηρετούνται όσον το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. «Ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από ένα κομμωτήριο, οπότε συζητάμε και για δεύτερο αφού πρώτα λειτουργήσει το πρώτο έως τα τέλη Οκτωβρίου», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Έρχεται νέο κοινωνικό ιατρείο στην οδό Λαγκαδά

«Ξεκινάμε τη νέα αλλά και δύσκολη οικονομικά χρονιά με σημαντικές παροχές και υπηρεσίες προς τους πολίτες τόσο με το κοινωνικό κομμωτήριο όσο και με το νέο κοινωνικό ιατρείο. Σε συνεργασία με τους ”Γιατρούς Χωρίς Σύνορα”, στα τέλη Οκτώβρη έως αρχές Νοεμβρίου θα λειτουργήσει το κοινωνικό ιατρείο επί της οδού Λαγκαδά. Ο δήμος έχει παραχωρήσει το ακίνητο και οι ”Γιατροί Χωρίς Σύνορα” θα το στελεχώσουν στο 100%. Θα αποτελείται από τέσσερις με πέντε διαφορετικές ειδικότητες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για περισσότερες ιατρικές εξετάσεις και ιατρική φροντίδα στους πολίτες» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης προσθέτοντας ότι σε μια περίοδο που αναγκαζόμαστε να περιορίζουμε τα έξοδά μας, είναι σημαντικές οι δωρεάν υπηρεσίες του δήμου για τους πολίτες».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.