Μενού Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη | Εκδήλωση απο τις εκδόσεις «Εκτός των Τειχών»: «Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά»

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση απο τις εκδόσεις «Εκτός των Τειχών»: «Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά», Σάββατο 2 Οκτώβρη στις 18:30

Οι εκδόσεις «Εκτός των Τειχών» σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Αφγανιστάν: Υπάρχει τέλος στην τραγωδία; Ιμπεριαλιστική επέμβαση, γυναικεία καταπίεση, εμφύλιοι και προσφυγιά».

Είκοσι χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, ο αφγανικός λαός μετράει τις πληγές του. Ο απολογισμός αίματος όλων των τελευταίων δεκαετιών είναι βαρύς. Οι εσωτερικές εξελίξεις και η όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με επίκεντρο το Αφγανιστάν γεννούν πολλά ερωτήματα που συνοδεύουν τη ρευστότητα των εξελίξεων στη χώρα αυτή. Επιβεβαιώνουν, από τη μια, ότι οι ιμπεριαλιστές και ο ανταγωνισμός τους μόνο καταστροφή και δυστυχία φέρνουν στους λαούς, κι από την άλλη, ότι μόνο στηριγμένος στις δικές του δυνάμεις ο αφγανικός λαός μπορεί να παλέψει ενάντια σε εσωτερικούς αντιδραστικούς και ξένους δυνάστες για να βάλει τέλος στη δική του τραγωδία.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι:

  • Δημήτρης Παυλίδης, εκ μέρους των εκδόσεων Εκτός των Τειχών
  • Zahir Athari, Αφγανός πολιτικός πρόσφυγας
  • Βαγγελιώ Δερμιτζάκη, δασκάλα, μέλος διδ/κου συλλόγου Ανατολικής Αττικής

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια στις 18:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της πλατείας του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη & Ι. Παπαηλιάκη). Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.