Μενού Κλείσιμο

Θεματοφύλακες αδέσμευτης ενημέρωσης

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ενωμένοι τις πρωτοβουλίες τους, για μια «Ανεξάρτητη Ενημέρωση-Αδέσμευτη Ψυχαγωγία», καθώς και για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που υφίστανται στα δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόνισαν εκπρόσωποι 17 δημοτικών ραδιοφώνων και τηλεοπτικών μέσων ανά την Ελλάδα, στη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Ηράκλειο Αττικής.

Χαιρετισμό στη διάρκεια του συνεδρίου απηύθυναν εκπρόσωποι κομμάτων, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, εκπρόσωποι Δήμων και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων.
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από την αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Κατερίνης Ροδή Ελευθεριάδου, η οποία μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Στόχος μας είναι αξιοποιήσουμε δημιουργικά και με σημείο αναφοράς τον πολίτη την σημαντική διαδρομή των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, θέτοντας στο επίκεντρο την πολιτιστική, την κοινωνική ζωή, τα μείζονα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών, χωρίς κραυγές και υπερβολές αλλά με γνώμονα πάντα τον πλουραλισμό και τη νηφαλιότητα».
Όπως είναι γνωστό στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, συμμετέχουν: Αθήνα 9.84 (Δήμος Αθηναίων), Κανάλι 1 (Δήμος Πειραιά), Επικοινωνία 94 fm (Δήμος Ν. Ηρακλείου), TV 100, FM100 και 100,6 (Δήμος Θεσσαλονίκης), Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9.15 (Δήμος Τρίπολης), Sferikos 99,3 fm (Δήμος Αλεξανδρούπολης), Attica TV (Δήμος Ασπροπύργου), Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 (Δήμος Ιωαννίνων), Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm (Δήμος Κατερίνης), Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 89,9 fm (Δήμος Ξάνθης), Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας (Δήμος Ορεστιάδας), Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 87,9 fm (Δήμος Πρέβεζας), Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση (Δήμος Σύρου), Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου 90,8 fm (Δήμος Πολυγύρου), Ραδιοφωνικός σταθμός Αμαλιάδας Ηλίdα 91,1 (Δήμος Αμαλιάδας), Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93.6 fm (Δήμος Λάρισας), Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας 96,7 fm (Δήμος Λευκάδας).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην απόφαση- ψήφισμα του συνεδρίου, τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ Ελλάδας, ζητούν:
-Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους, αξιοποιώντας την 30χρονη εμπειρία που απέκτησαν, στην υπηρεσία των δημοτών και των πολιτών γενικότερα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, με νηφαλιότητα, πλουραλισμό και αντικειμενικότητα.
-Την εξαίρεσή τους από οποιαδήποτε συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς αδειοδότησης, τόσο για τις άδειες εκπομπής, όσο και της παροχής ψηφιακού σήματος.
-Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους και να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.
-Τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται και την επαρκή επιχορήγησή τους από τους δήμους.
-Τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού σε και από άλλες υπηρεσίες του δήμου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και τη δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού
Το συνέδριο αποφάσισε επίσης να θέσει υπό την αιγίδα της Ένωσης το Μουσείο Ραδιοφώνου του Ρ/Σ Αμαλιάδας, αλλά και για την επόμενη συνάντηση-συνέδριο το οποίο ορίστηκε να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 2019

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ