Μενού Κλείσιμο

«Θέλουμε Ειρήνη» Μαθητές από την Κατερίνη έστειλαν μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ…

ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΕΥΧΗ

ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

 

Μια πρωτοβουλία του 17Ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης & την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

 

Την ευχή τους για ειρήνη στον κόσμο έστειλαν μέσα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες οι μαθητές και οι μαθήτριες του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης με την αρωγή του Παραδοσιακού & Ποντιακού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, από την καρδιά της Κατερίνης. Μαζί τους και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. 

Σε μια συμβολική εκδήλωση, τα παιδιά πέρασαν στην ενεργό δράση και έγιναν πρωταγωνιστές μιας διαφορετικής Χριστουγεννιάτικης γιορτής. Με μια φωνή, από το Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης έστειλαν το μήνυμα της ειρήνης με την ελπίδα ότι αυτό θα φτάσει στην άκρη του κόσμου. Στο κέντρο του θεάτρου σχημάτισαν με λουλούδια το μήνυμα της ειρήνης και έψαλαν τα κάλαντα για τα παιδιά που δοκιμάζονται από το μένος του πολέμου. 

Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο; «Ναι», βροντοφώναξαν χωρίς δεύτερη σκέψη οι μαθητές. Και, η αλήθεια είναι, ότι το μήνυμα «ας κάνουμε τουλάχιστον ό,τι μπορούμε» ήταν εξίσου ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα, σε μία πράξη αλληλεγγύης, μαζεύτηκαν τρόφιμα για 30 πλημμυροπαθείς οικογένειες της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του ειδικού τραγουδιού για την ΕΙΡΗΝΗ, στην ποντιακή διάλεκτο, σε σύνθεση και απόδοση από το Ποντιακό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. 

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων / Κηδεμόνων και Διδασκόντων του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης με συνδιοργανωτές το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. 

«Ευχόμαστε και ελπίζουμε η φωνή των παιδιών μας να φτάσει στην άκρη του κόσμου και να φωτίσει ο πλανήτης με παιδικά χαμόγελα», δήλωσε στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης Δημήτρης Ζησιμόπουλος, ενώ ο Διευθυντής του Σχολείου Βασίλης Τσακιρίδης ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και τη Διευθύντριά του Μαρία Κορύτσα καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για τη συμβολή τους στην υλοποίηση ενός «μοναδικού» εγχειρήματος. 

Ένα μεγάλο «μπράβο» απηύθυνε προς τους συντελεστές της δράσης η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Παρθένα Τριανταφυλλίδου υπογραμμίζοντας ότι «ήταν εξαιρετική αυτή η πρωτοβουλία και εύχομαι να έχει και  συνέχεια». Από πλευράς του, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιώργος Μακρής συγχάρηκε τους συντελεστές της δράσης και ευχήθηκε «καλές γιορτές». 

Καθοριστική, επίσης, ήταν η συμβολή του Ηλία Τσολακίδη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, του υπεύθυνου του Παραδοσιακού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Ηλία Σαρηγιαννίδη και του καθηγητή Λάζαρου Τσορμπατζίδη καθώς και της Διευθύντριας του 17ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης Κόνυς Ευταξίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους: Φίλιππο Εφραιμίδη (βιολί), Αντώνη Κεραμιδά (πλήκτρα), Παναγιώτη Μπόρα (κλαρίνο), Νικόλαο Βαρελά (κρουστά). Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Χριστίνα Σιδηροπούλου.

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ