Μενού Κλείσιμο

«Θάβουν την οικογένεια σαν δομή»

Αναφορά του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου για τα επιδόματα πολυμελούς οικογένειας

«Αντί να δώσουν κίνητρα να κάνουν οι οικογένειες τρίτο παιδί και άνω συνδράμοντας έτσι στην επίλυση του δημογραφικού, θάβουν την οικογένεια σαν δομή, ενισχύοντας την με μορφή μονογονεικής», αναφέρεται σε επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων «Ο Όλυμπος» την οποία κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή ο κ. Κουκοδήμος

Αναφορά στη Βουλή για τα επιδόματα πολυμελούς οικογένειας, κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, προωθώντας σχετική επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας «Όλυμπους»

Με επιστολή του ο Σύλλογος Τριτέκνων Πιερίας «Ο Ολυμπος» εκφράζει την αγωνία του για τη μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων, εντός Νοεμβρίου. Η στόχευση που υπάρχει είναι οι όποιες αναπροσαρμογές ισχύσουν να επηρεάσουν τις οικογένειες, μετά το δεύτερο παιδί, άρα Τρίτεκνους – Πολύτεκνους-Αμέα.
«Επισημαίνουν ότι αυτό είναι σε βάρος κάθε πολυμελούς οικογένειας με τρία παιδιά και άνω αφού τα πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια ουσιαστικά θα θέσουν τις πολυμελείς οικογένειες με τρια παιδιά και άνω εκτός επιδομάτων.
Τονίζουν ταυτόχρονα πως η πολιτεία οφείλει να δώσει κίνητρα να κάνουν οι οικογένειες τρίτο παιδί και άνω συνδράμοντας έτσι στην επίλυση του δημογραφικού.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες», καταλήγει ο κ. Κουκοδήμος

Η επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων
Στην επιστολή τους οι Τρίτεκνοι του Συλλόγου «Ο Όλυμπος», αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως «καθημερινά όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται για τις παρεμβάσεις- μειώσεις των οικογενειακών επιδομάτων ενόψει της 3ης Αξιολόγησης, θέμα μείζονος σημασίας για την ελληνική οικογένεια. Οι παρεμβάσεις θα κινούνται στο να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια, προς το χειρότερο.
Ήδη στο υπουργείο Εργασίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων, εντός Νοεμβρίου. Η στόχευση που υπάρχει είναι οι όποιες αναπροσαρμογές ισχύσουν να επηρεάσουν τις οικογένειες, μετά το δεύτερο παιδί, άρα Τρίτεκνους – Πολύτεκνους-Αμέα. Για να ισοσκελιστεί η συγκεκριμένη παρέμβαση, αναμένεται να δοθούν πρόσθετες παροχές για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί.
Δίκαιο βέβαια αλλά ανεπίτρεπτο σε βάρος κάθε πολυμελούς οικογένειας με τρία παιδιά και άνω βάζοντας πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και “πετώντας” τους απέξω.
Αντί να δώσουν κίνητρα να κάνουν οι οικογένειες τρίτο παιδί και άνω συνδράμοντας έτσι στην επίλυση του δημογραφικού, θάβουν την οικογένεια σαν δομή, ενισχύοντας την με μορφή μονογονεικής.
Θέλουμε την άμεση στήριξη σας στο μείζον θέμα με ερώτηση στην βουλή και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ