Μενού Κλείσιμο

Θανάσης Λιακόπουλος προς Δημοτική Αρχή, για την Ολυμπιάδα Κορινού: Δώστε λύσεις, οι ιδιοκτήτες ζητούν απαντήσεις

Να αφήσει τα ευχολόγια και να δώσει λύσεις στο ζήτημα της Ολυμπιάδας Κορινού, καλεί τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της Παράταξης «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ο Θανάσης Λιακόπουλος, σε ανοιχτή επιστολή του, αναφέρει πως «οι εκλογές τελείωσαν, οι δημότες του δημοτικού διαμερίσματος Κορινού ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της αλλαγής φρουράς στον Δήμο Κατερίνης και η νέα διοίκηση σε λίγο συμπληρώνει έξι μήνες από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος είχε αναφέρει πως το φθινόπωρο θα οργάνωνε συγκέντρωση – ενημέρωση στον Κορινό. Ο αντιδήμαρχος του κ. Κουκοδήμου, κ. Γιώργος Νταντάμης, με αρμοδιότητες Πολεοδομίας (μεταξύ άλλων), είχε δηλώσει πως σύντομα θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για το ζήτημα», όμως «πέρασε το φθινόπωρο, τελειώνει και ο χειμώνας σε 15 μέρες και η σιωπή συνεχίζεται επί του συγκεκριμένου θέματος…»

Ο κ. Λιακόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ (με την οποία ουσιαστικά μπαίνει «ταφόπλακα» στο σχέδιο Ολυμπιάδα), κάνει λόγο για «αποτυχημένο αντιπερισπασμό» της διοίκησης, αφού πρόκειται για παλιά δικαστική απόφαση

«Περιμένουμε απαντήσεις και λύσεις», αναφέρει σε άλλο σημείο της ανοιχτής επιστολής του ο κ. Λιακόπουλος και μάλιστα «συγκεκριμένες και όχι αόριστες (…) για το σήμερα και το αύριο, όχι για “κάποια στιγμή στο μέλλον, αν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν”», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στη συνέχεια, ο πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής πλέον της Παράταξης «Όλοι μαζί μπορούμε», καταθέτει συγκεκριμένο πλάνο δράσεων

«Στην παρούσα φάση, οι προτάσεις μας για το θέμα της Ολυμπιάδας είναι:

-Άμεση δημιουργία ενημερωτικού υλικού από τον Δήμο Κατερίνης, που θα μοιραστεί σε όλους τους οικοπεδούχους και όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες. Σε αυτό να περιγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι δικαστικές αποφάσεις και εκκρεμότητες, καθώς και η σημερινή πραγματική κατάσταση του έργου (κάτι που ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν!)

-Σύγκληση γενικής συνέλευσης των οικοπεδούχων και των δημοτών Κορινού, για να συζητηθεί το πρόβλημα, αφού πρώτα παρουσιαστεί το ενημερωτικό υλικό και θα μπορούν όλοι να είναι ενημερωμένοι

Επτά μέρες πριν τη γενική συνέλευση ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχός του κ. Γιώργος Νταντάμης και κάθε άλλος αρμόδιος για το θέμα να παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Κατερίνης και της δημοτικής επιχείρησης «Ολυμπιάδα» για την επίλυση του προβλήματος.

-Ως και τρεις μέρες πριν τη γενική συνέλευση, ο σύλλογος των οικοπεδούχων, κάθε δημόσιο πρόσωπο ή ενδιαφερόμενος να καταθέσει την πρότασή του επί του ζητήματος. (Άρα να πάμε σε γενική συνέλευση με όλες τις προτάσεις κατατεθημένες και μελετημένες εκ των προτέρων, όχι να κάνουν εκεί σόου οι πολιτικοί που θα μαλώσουν μεταξύ τους)

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής να παρουσιαστούν οι προτάσεις και οι παρευρισκόμενοι να ψηφίσουν επί αυτών.

-Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχός του να δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της συνέλευσης ή έστω να παρουσιάσουν και να δεσμευτούν σε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα δράσεων, με ορατούς στόχους, αποτελέσματα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

-Να ξεκινήσουν άμεσα οι συναντήσεις στην Αθήνα με υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυση του θέματος, εφόσον τμήματά του εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Κάθε δύο μήνες να έχουμε δημόσιο απολογισμό και ενημέρωση για την πρόοδο της δουλειάς τους.»

Ο κ. Λιακόπουλος κλείνει την επιστολή σημειώνοντας πως η δημοτική του παράταξη παραμένει στη διάθεση της διοίκησης «για να βρούμε λύσεις, που θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε να κτίζουμε στην Ολυμπιάδα Κορινού τα επόμενα τρία χρόνια, με νομιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον και προστατεύοντας τις περιουσίες των οικοπεδούχων. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι χαρά μας να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Κουκοδήμο, τον κ. Νταντάμη και όποιον άλλον συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή», καταλήγει ο Θανάσης Λιακόπουλος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.