Μενού Κλείσιμο

Θανάσης Λιακόπουλος – Πότε θα έρθει το νερό στα χωριά; Τι θα γίνει με τα χρέη της ΔΕΥΑΚ;

Χθες Πέμπτη η νέα διοίκηση του Δήμου της Κατερίνης μας ενημέρωσε για το θέμα των μηχανισμών καταγραφής συνομιλιών στη ΔΕΥΑΚ. Ευχόμαστε η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους θεσμούς.

 

Την ίδια ώρα, οι δημότες του Δήμου της Κατερίνης περιμένουν από τη νέα δημοτική αρχή να τους ενημερώσει για άλλα πράγματα σχετικά με τη ΔΕΥΑΚ.

 

1. Τι γίνεται με τα μεγάλα της χρέη; Πότε θα υπάρξει μία αναλυτική κατάσταση για αυτά; Ποια μέτρα θα ληφθούν;

Θυμίζουμε πως προεκλογικά στελέχη της νέας δημοτικής αρχής μίλησαν για ποσά εκατομμυρίων που οφείλονται και προχώρησαν σε σωρεία άλλων καταγγελιών.

 

Μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της; Ποιο είναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής για το τεράστιο αυτό ζήτημα, που απειλεί να δυναμιτίσει το μέλλον της επιχείρησης; Ποια μέτρα θα ληφθούν;

 

2. Πότε θα φτάσει το νερό στα χωριά μας;

Μιας και μιλάμε για το νερό, υπενθυμίζουμε πως είναι δεκάδες τα χωριά μας που μένουν χωρίς νερό το καλοκαίρι. Αν θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα αυτό, είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε κατεπειγόντως να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020 να μην υπάρξει δημότης χωρίς πόσιμο νερό στο σπίτι του. Σε πρώτη φάση οι λύσεις θα είναι προσωρινές. Παράλληλα όμως είναι σημαντικό να ξεκινήσει η δουλειά για να δώσουμε οριστικό τέλος στο πρόβλημα, με τα μεγάλα έργα που έχουμε ανάγκη.

 

3. Τι συμβαίνει με το φράγμα της Μόρνας; Θα έχουμε επίσημη ενημέρωση για αυτό;

Ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε αλλά ποτέ δεν προσέφερε όσα περίμεναν οι δημότες. Τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή; Θα μας ενημερώσει για τη σημερινή κατάσταση του έργου; Θα μας πει τι ετοιμάζει για αυτό;

 

Στη διάθεσή σας, για να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων και να δουλέψουμε για το κοινό καλό

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να φέρουμε το νερό σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Να αναλύσουμε κάθε χωριό μας και τις ιδιαιτερότητές του, να προτείνουμε λύσεις και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ζωής των δημοτών μας. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να προσφέρουμε.

 

Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Όχι άγονες αντιπαραθέσεις.

 

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ