Μενού Κλείσιμο

 Θανάσης Λιακόπουλος: Παρανόμως εισπράττει ανταποδοτικά τέλη ο Δήμος, από κλειστές επιχειρήσεις

«Παρανόμως» εισπράττει ανταποδοτικά τέλη ο Δήμος Κατερίνης από επιχειρήσεις οι οποίες υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος, ζητά από τον Δήμο να γίνει ο πρώτος δήμος που στέκεται εμπράκτως δίπλα στους δημότες του και να μην περιμένει να αποφανθεί η ΚΕΔΕ για το θέμα. Παράλληλα, προτείνει στο Δήμο να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη για τις ίδιες επιχειρήσεις στο μισό για τους επόμενους μήνες του 2020 «ως ένδειξη αλληλεγγύης»

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λιακόπουλου έχει ως εξής:

Τα δημοτικά τέλη που πληρώνει μία επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι κάποιος φόρος που τον πληρώνει ο δημότης στον Δήμο και «ο Δήμος κάνει ό,τι θέλει με τα λεφτά που μαζεύει».

Από την ώρα που χιλιάδες δημότες της Κατερίνης δεν μπορούν να εργαστούν με απόφαση του Κράτους, σεβόμενοι την προσπάθεια όλων μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού, είναι παράνομο να τους ζητάμε ως Δήμος Κατερίνης ανταποδοτικά τέλη που αφορούν τη δουλειά τους, αφού δεν έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν των υπηρεσιών του Δήμου! 

Το φέραμε ως εισήγηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν δεχτήκατε να πάρουμε απόφαση, το υπενθυμίζουμε και πάλι: Αφήστε τα «θα αποφασίσει η ΚΕΔΕ για όλη την Ελλάδα» κλπ! Ας είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα σεβαστούμε εμπράκτως τους δοκιμαζόμενους δημότες μας και δεν θα τους χρεώσουμε για υπηρεσίες που το Κράτος τους απαγορεύει να δεχτούν!

 Ζητούμε άμεσα, τη Μεγάλη Δευτέρα 13.04, ο Δήμος να λάβει μέτρα υπέρ των δημοτών του και να αποφασιστεί αμέσως:

-Μείωση των δημοτικών τελών για τον μήνα Μάρτιο για κάθε επαγγελματία και επιχείρηση, για τις ημέρες που ο ΚΑΔ του μπήκε στη σχετική λίστα αναστολής λειτουργίας από το Κράτος

Μηδενισμό των δημοτικών τελών για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλα τα ΚΑΔ που είναι στη λίστα αυτή. (Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να ληφθεί η ίδια απόφαση και τον Ιούνιο, να έχουμε τελειώσει ως τότε με την καραντίνα).

-50% μείωση των δημοτικών τελών για τους υπόλοιπους μήνες του 2020, ως ένδειξη αλληλεγγύης του Δήμου μας στους δημότες που θα αντικρίσουν μία οικονομία σε κρίση και θα πρέπει να επιβιώσουν οι ίδιοι, αλλά και να στηρίξουν τους εργαζομένους τους.

 Αν ο Δήμος δεν σταθεί τώρα στο πλευρό των δοκιμαζόμενων δημοτών του, πότε θα το κάνει;

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ