Μενού Κλείσιμο

τέτοια ώρα… τέτοια λόγια…

Θα μπορούσα να συζητήσω (θεωρητικά) την «εκχώριση» (κάποιων) μνημείων (πχ Νεοκλάσικών κτιρίων που έχουν γίνει γιάφκες εγκληματικότητας) αρκεί να εξηγούσε (η όποια) κυβέρνηση επαρκώς αυτήν την απόφαση και πού το… πάει! Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχόμουν ως απάντηση το «συγνώμη κατά λάθος έγινε», καθότι είναι πιο επικίνδυνο και από την ίδια την… «παραχώρηση», αφού αναδεικνύει όλη την ανικανότητα σχεδιασμού σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Επίσης, μια «συγνώμη» θα με έβαζε σε σκέψεις για το πόσα «κατά λάθος εγκλήματα» έχουν διαπραχθεί και δεν μάθαμε ακόμα! 

 

Μέρες τώρα ένα ερώτημα με βασανίζει. Αυτό το περιβόητο «γραφείο του πρωθυπουργού» στη Θεσσαλονίκη στελεχώθηκε ή μετακόμισε στο γραφείο της νέας υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης (και μέχρι πρότινος διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου); Πάντως είναι κρίμα να υπάρχει μια τέτοια θέση και να μην δίνεται σε κάποιους από τους δεκάδες συντρόφους που έμειναν στην «απ’ έξω». Τώρα που το σκέφτομαι, αυτή η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παίζει να είναι και η Υπουργός που «έφαγε» το μεγαλύτερο «καπέλωμα», στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους! 

 

Με τόσα, μικρά μεν αλλά ρίχτερ, που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα, μήπως είναι ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τη θέση μας υπέρ μεγάλων έργων στα Πιέρια όρη; Εξάλλου η (προεκλογική) περίοδος στην οποία έχουμε εισέλθει, ενδείκνυται για τέτοιες μεταστροφές. Άσε που δεν θα είναι και η πρώτη φορά. 

 

Με ένα σχόλιο στο fb, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, αναφέρθηκε στην δυσάρεστη εξέλιξη της αφαίρεσης τεσσάρων γαλάζιων σημαιών από το Δήμο Δίου-Ολύμπου: «Εξαιτίας της αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Δήμου Δίου Ολύμπου που δεν καθάρισε και δεν οργάνωσε σωστά τις ακτές – αν και η ποιότητα των νερών είναι εξαιρετική- δυσφημούνται οι ακτές του Δίου-Ολύμπου και η Πιερία. Από τις μόνο έξι γαλάζιες σημαίες που είχε η περιοχή του δήμου μετά από έλεγχο που έγινε έχασε τις τέσσερις. Με δελτίο τύπου η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ανακοινώνει την απόσυρση 8 σημαιών σε όλη την Ελλάδα από τις οποίες οι 4 στο Δήμο Δίου Ολύμπου… Άλλο ένα χτύπημα, απαξίωση και αδιαφορία στους επαγγελματιες και φορείς που αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την προώθηση του τόπου μας στις τουριστικές αγορές.»

 

 Έναν υπέροχο νόμο, αυτόν της «Διαύγειας» έκανε αυτός ο Γιώργος Παπανδρέου και πάνε να τον καταργήσουν…

 

 Θα έγραφα για το χάλι της αναμονής στη ΔΕΗ, αλλά μας έχουν γραμμένους (και όχι στα παλιά τους τα παπούτσια). Εντάξει, έχει παραγίνει το κακό, αλλά ουδείς συγκινείται. Το μισθουλάκι να πέφτει και «από δω παν και οι άλλοι» (αρκεί να έχουν προμηθευτεί εγκαίρως νούμερο!)

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ