Μενού Κλείσιμο

«Τεστάρησε» την… ετοιμότητα

Ασκηση σε σήραγγες Τεμπών και Νοσοκομείο με τη συμμετοχή της Π.Ε. Πιερίας

«Κύριο μέλημά μας, η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων που προκαλούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», επανέλαβε η Σοφία Μαυρίδου, με την ολοκλήρωση της άσκησης ετοιμότητας

Την Τρίτη και από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 03:00 π.μ. διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα Τ3.

Παρόντες στην άσκηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τους προϊσταμένους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Πιερίας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Δημήτριος Παπαδημόπουλος.

Το σενάριο της άσκησης βασίστηκε -και εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία- σε ατύχημα πραγματικού σχεδιασμού, όπου παρενέβησαν κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ από την Πιερία και την Θεσσαλία, ενώ επανδρωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία.

Χθες, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Πιερίας μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στο πλαίσιο διεξαγωγής άσκησης που περιελάμβανε την εκκένωση κλινικής λόγω σεισμού και πυρκαγιάς,που ακολούθησε το συμβάν.

«Οι ασκήσεις ετοιμότητας με το συντονισμό των υπηρεσιακών αλλά και επιχειρησιακών παραγόντων, πρέπει να αποτελούν καθημερινότητα, όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και για τους πολίτες, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία για την αντιμετώπιση πραγματικών γεγονότων και φαινομένων, που θα μειώσουν αποτελεσματικά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ