Μενού Κλείσιμο

Τερζίδου Δ. Μαρία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης

«ΑΝΑΝΕΩΣΗ Τώρα»  – Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης

Η Μαρία Τερζίδου είναι το μέλος του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ τώρα» που προέρχεται από τον χώρο της Υγείας. Εκτός του ιδιωτικού της ιατρείου, έχει προσφέρει πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην κοινωνία της Πιερίας, συμμετέχοντας σε δράσεις Πρόληψης και Προαγωγής της Στοματικής Υγείας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Μία γυναίκα που εδώ και δύο δεκαετίες υπηρετεί αθόρυβα την κοινωνία χαρίζοντας χαμόγελα μέσα από την επιστήμη της την Ορθοδοντική. Σύζυγος του κ. Αλέξανδρου Ν. Θεοχάρη, μητέρα του Δημήτρη-Απόστολου και μοναχοκόρη των οδοντιάτρων Δημητρίου και Ελένης Τερζίδη.

Δηλώνει πως εκτιμά κάθε αποτέλεσμα μέσα από την έρευνα και πιστεύει ακράδαντα πως η επιθυμητή ανάπτυξη και η αλλαγή στο σκηνικό του τόπου μπορεί να πάρει «σάρκα και οστά» εάν συνομολογήσουν όλοι να εργαστούν με μεθοδικότητα, συνέπεια, στερούμενοι προσωπικών φιλοδοξιών.

Πλην της μητρικής ελληνικής γλώσσας, η κ. Τερζίδου ομιλεί τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά και Φινλανδικά). Σε όλα τα μαθητικά της χρόνια, από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού έως και την χρονιά αποφοίτησής της από το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης, υπήρξε σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Γι’ αυτό και δεν παραλείπει ποτέ να αναφέρεται με επιμονή στην εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία που έχει η υποστήριξη, η ορθή συντήρηση και η ανάδειξη του πολύτιμου έργου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης το οποίο έχει μεγάλη ιστορία.

Ο πατέρας της, Δημήτριος Τερζίδης, της έχει εμφυσήσει τον δυναμισμό και η μητέρα της την πραότητα. Ο κ. Δημήτριος Τερζίδης συνοδεύεται από ένα μακροσκελές βιογραφικό. Ένας δραστήριος επιστήμονας, συνδικαλιστής, πρότυπο οικογενειάρχη με καταγωγή από την Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας 20 και πλέον  χρόνια. Γνωστός στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης αλλά και στην Πιερία συνολικά για την αγωνιστικότητα και την πολύχρονη πορεία του στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας στις δεκαετίες του ’80 και του ‘90. Υπήρξε επί σειρά ετών Ειδικός Γραμματέας & Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Οδοντιάτρων Ελλάδος, Εισηγητής και Κριτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΣΚΙΟΠΝΙ Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Αττική) και Νοσοκομείο ΚΕΝΤΡΙΚΟ (νυν Γεννηματά) στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Ελένη Τερζίδου-Παυλίδου, οδοντίατρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τον Κούκο Πιερίας, εξάσκησε την Οδοντιατρική ως ιδιώτης αλλά και ως οδοντίατρος του Ι.Κ.Α, βρισκόμενη πάντοτε στο πλευρό της οικογένειάς της ως ήρεμη δύναμη.

Οι ρίζες της οικογένειας Τερζίδη από δύο προσφυγικά χωριά του Δήμου Κατερίνης δικαιολογούν την ευαισθησία της Μαρίας Τερζίδου σχετικά με την περιφρούρηση και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. Είναι εγγονή του Χρήστου Τερζίδη, του «Διδασκάλου και Αναμορφωτή» της Νέας Τραπεζούντας,  προς τιμήν του οποίου κάθε χρόνο αποδίδεται το βραβείο «Χρήστος Τερζίδης», από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Νέας Τραπεζούντας, στους νέους του χωριού που εισάγονται με επιτυχία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Πριν ένα χρόνο, η Μαρία Τερζίδου αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Γιώργου Νταντάμη να πάρει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ τώρα». Δηλώνει υπέρμαχος της κουλτούρας, του ήθους και του επιστημονισμού που πρεσβεύει ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ τώρα» καθώς και λάτρης της υπέροχης πολύχρωμης ομάδας που έχει ο ίδιος δημιουργήσει και η οποία αποτελείται από εξαιρετικές προσωπικότητες του τόπου, ανθρώπους με όραμα, αυτοδημιούργητους και με ειλικρινή διάθεση προσφοράς για τον Δήμο Κατερίνης.

Ρωτώντας την για την έως τώρα εμπειρία της ως μέλους της «ΑΝΑΝΕΩΣΗς τώρα», ενός νεοσύστατου συνδυασμού στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Κατερίνης, μας απαντά:

«Το πιο δελεαστικό κίνητρο, αυτό που καλλιεργεί τον ενθουσιασμό και την αγωνιστικότητά μου σε τούτη την προσπάθεια, είναι η ποιότητα των ανθρώπων με τους οποίους έχω συνταχθεί. Ο κ. Νταντάμης δημιούργησε μία εξαιρετική ομάδα με στόχο την διεκδίκηση του Δήμου Κατερίνης. Ανήκει στα ιδιαίτερα προσόντα του η διαρκής αναζήτηση της ποιότητας στους ανθρώπους και αυτό αποδεικνύεται καθολικά από την προσωπικότητά του, την οποία όλοι οι συνδημότες μας σέβονται όταν επικοινωνούν μαζί του.»

Αναλύοντας το όραμα του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ τώρα» η κ. Τερζίδου αναφέρει επίμονα την επιδίωξη σύγχρονης ατμόσφαιρας στον Δήμο της Κατερίνης με κύριο μοχλό προόδου τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης.

«Η επιστήμη που επέλεξα να υπηρετήσω και να βιοποριστώ, η Ορθοδοντική, και η χώρα που εξειδικεύθηκα, η Φινλανδία, μου δίδαξαν να σέβομαι το χαμόγελο των ανθρώπων. Θαυμάζω τις κοινωνίες που μεριμνούν προστατεύοντας τα άτομα ΑΜΕΑ. Έχω ως αρχή μου στη ζωή το «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» και πιστεύω ακράδαντα πως η Πιερία μας είναι ένας επίγειος Παράδεισος και ο Δήμος Κατερίνης είναι ξεχωριστός τόπος με θαυμάσιους ανθρώπους που αξίζουν μία ανώτερη ποιότητα οργάνωσης, εξέλιξης και παροχής των υπηρεσιών από το σύνολο των αυτοδιοικητικών λειτουργών του τόπου που με συνέπεια και εγρήγορση πρέπει να προσπαθούν για το καλό όλων.»

Δηλώνει τελειομανής και ελπίζει η επόμενη των εκλογών ημέρα να βρει τον Δήμο Κατερίνης πιο «πλούσιο» σε προοπτικές ανάπτυξης και ανανέωσης με την εκλογή ανθρώπων που έχουν υποσχεθεί στον ψηφοφόρο τους συνέπεια που προτίθενται να την κάνουν πράξη.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση – Μεταπτυχιακές σπουδές

  • Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής (DDS) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ 1995)
  • Τριετής μεταπτυχιακή εξειδίκευση (DiplOrthod) στην Ορθοδοντική (University of Helsinki)
  • Master of Science in Orthodontics (MSc) International Institute for Oral Health, School of Dentistry, University of Helsinki Finland (1999).

Ακαδημαϊκή & Ερευνητική δραστηριότητα

  • Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (1995-1996)
  • Επισκέπτρια ερευνήτρια (visiting researcher, University of Helsinki) στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι με κύριο ερευνητικό αντικείμενο τον τομέα των Νευρομυϊκών Παθήσεων. (1999-2007)

Επαγγελματική δραστηριότητα

  • Με την απόκτηση του πτυχίου της Οδοντιατρικής εργάσθηκε ως ιδιώτης γενικός Οδοντίατρος στην Κατερίνη, συστεγαζόμενη με τον πατέρα της Δημήτριο Χ. Τερζίδη.
  • Από το 2000 έως και σήμερα εργάζεται ως Ειδικός Ορθοδοντικός στο ιδιωτικό της ιατρείο στην Κατερίνη αλλά και στο Αιγίνιο (2015- ).
  • Είναι μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας και πολλών επιστημονικών εταιριών της Ελλάδος όπως και της European Orthodontic Society (EOS).

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ