Μενού Κλείσιμο

Τελευταία μέρα, τελευταία ευκαιρία

Εκπνέει η προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Κατερίνης

Ήδη περισσότεροι 2.000 πολίτες και επιχειρηματίες έκαναν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης

Λήγει αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η προθεσμία ένταξης στη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και με αποπληρωμή έως και 100 δόσεις.

Σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί από τις αρχές Αυγούστου περισσότεροι από 2000 πολίτες και επιχειρηματίες γεγονός, που, αποδίδεται στο ότι, η εν λόγω ρύθμιση συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ευεργετικών διατάξεων εξαιρετικού χαρακτήρα, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να τακτοποιήσουν οριστικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αδυναμίας πολλών οφειλετών, να εκπληρώσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει οφειλές προς τον Δήμο από οποιαδήποτε αιτία, δηλαδή: τέλη, πρόστιμα, φόροι, πρόστιμα Κ.Ο.Κ., εισφορές κ.λπ., ενώ αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για οφειλέτες, που χρωστούν από μικρά έως μεγάλα ποσά.

 Ειδικότερα, οι οφειλές  προς το Δήμο Κατερίνης δύνανται να ρυθμίζονται με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 20 ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 50% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 73-100 δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με την καταβολή της 1ης δόσης: α) χορηγείται δημοτική ενημερότητα και β) αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Με την καταβολή 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση, είναι δυνατή η αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί  στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης: 2351350422-2351350521-2351350443-2351350442.

Εκπνέει η προθεσμία για ρύθμιση και χρεών προς την ΔΕΥΑ Κατερίνης

Η ΔΕΥΑ Κατερίνης με μια ακόμη ανακοίνωση, κάνει έκληση προς τους οφειλέτες (μικρούς και μεγάλους) να προσέλθουν για ρύθμιση των χρεών τους, κάνοντας χρήση του ιδιαίτερα ευνοϊκού νόμου που είναι σε ισχύ.

Με τη ρύθμιση, που λήγει επίσης αύριο Πέμπτη, οι οφειλές καταβάλλονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, όπως ακριβώς ισχύει και για οφειλές προς το Δήμο Κατερίνης.

Σημειώνεται πως οι τρέχοντες λογαριασμοί που θα εκδοθούν κατά τη διάρκεια του διακανονισμού θα πρέπει να πληρώνονται εμπρόθεσμα, διαφορετικά σημαίνει απώλεια της ρύθμισης.

Επίσης, απώλεια τη ρύθμισης θα συνεπάγεται, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

-εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρείς συνεχόμενες δόσεις

-εάν καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών

-εάν δεν εξοφλούνται οι τρέχοντες λογαριασμοί.

«Παρακαλείσθε, όπως προβείτε στην υπηρεσίας μας, για την υπαγωγή στο καθεστώς δόσεων και επωφεληθείτε από τους ευνοϊκούς όρους της ρύθμισης για την αποπληρωμή των οφειλών σας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν σστα τηλέφωνα: 2351045309 και 2351045327.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ