Μενού Κλείσιμο

Ταύτιση προτάσεων και λύσεων

Επίσκεψη του Γ. Νταντάμη στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ρέχα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης μαζί με στελέχη του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».

Στη συνάντηση, που εξελίχθηκε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης,  αναλύθηκαν ζητήματα και προβληματισμοί του εμπορικού κλάδου του δήμου μας καθώς και προτάσεις για την ανάπτυξη της δυναμικής του στον τόπο μας. Ο κ. Ρέχας κατέθεσε στον κ. Νταντάμη και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού Υπόμνημα Θέσεων και Προτάσεων του Εμπορικού Συλλόγου. Επίσης, τους ενημέρωσε για τη χαμένη ευκαιρία του “Open Mall”, που θα μπορούσε να αποφέρει 2 εκ. ευρώ επιδότηση αν υπήρχε η συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

«Είμαστε πάντα στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για όλα όσα αφορούν τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας. Ειδικότερα, αιτούμαστε τη συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων δια του Εμπορικού Συλλόγου ως δια Νόμου αρμοδίου φορέα εκπροσώπησής τους, στις επιτροπές του Δήμου Κατερίνης όπως είναι η επιτροπή ποιότητας ζωής και η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου μας», υπογράμμισε ο κ. Ρέχας.

Ο κ. Νταντάμης ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο για τη φιλοξενία, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και την πρόταση του Συνδυασμού για το Δήμο Κατερίνης και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη και ανάπτυξη του εμπορίου: «έχουμε απόλυτη ταύτιση στην αναγνώριση των προβλημάτων και έχουμε και ταύτιση των λύσεων που προτείνουμε. Ο δήμος για εμάς είναι δήμος για όλους τους δημότες. Άμεση επαφή με τον δήμαρχο, με τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους. Όχι πελατειακές σχέσεις. Η διαρκής συνεργασία στο μέλλον, η συνέργια και η συνεννόηση θα είναι απαράβατος κανόνας».

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις για τους εξής τομείς:

-Ο Τουρισμός και η αξιοποίησή του

-Επιχειρηματική καινοτομία

-Ίδρυση μόνιμου εκθεσιακού κέντρου

-Περισσότερο πράσινο στο κέντρο της πόλης

-Ωραιοποίηση της εικόνας του εμπορικού κέντρου της πόλης, κυρίως σε ότι αφορά την εικόνα κλειστών  καταστημάτων και εγκαταλειμμένων κτιρίων

-Αδέσποτα Ζώα

-Επαρκής φωτισμός και συντήρηση των ηχητικών εγκαταστάσεων στο κέντρο της πόλης

Δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων

-Άμεση παρέμβαση για το θέμα της παράνομης στάθμευσης

-Αυστηρή εφαρμογή του συστήματος φορτοεκφόρτωσης

-Διέλευση μικρότερων οχημάτων απορριμματοφόρων στον κεντρικό πεζόδρομο

-Καθημερινή παρουσία των δημοτικών αστυνόμων και διενέργεια ελέγχων

-Ανακατασκευή του πεζοδρόμου

-Εφαρμογή του συστήματος χρήσεων γης στην πόλη της Κατερίνης

-Περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κα Κυριακή Κέρογλου, κ. Γιώργος Κυριακίδης, κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, κα Χριστίνα Σιδηροπούλου, κ. Θεοφάνης Τερζόπουλος και κ. Γιώργος Τσαχουρίδης. Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΔΣ κα Ελένη Ηλιάδου (Α’ Αντιπρόεδρος), κα Μελπομένη Τερζοπούλου (Γ. Γραμματέας), τα μέλη κ.κ. Νίκος Πάππας και Νίκος Σταλίκας και η διοικητική υπάλληλος κα Μαργαρίτα Καμανατζή.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ