Μενού Κλείσιμο

«Τα υποτιθέμενα “μεγάλα έργα” που προξενούν μεγάλες ζημιές»

Αντίθετος με την ανάπλαση της Αγ. Νικολάου ο Συνδυασμός Ευθύνης Δίου-Ολύμπου

Την οικονομική καταστροφή του Λιτοχώρου θα προκαλέσει η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου, υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος Δίου-Ολύμπου Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, καλώντας τους συναδέλφους της από το Λιτόχωρο, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Όπως έγινε γνωστό το έργο της ανάπλασης της κεντρικής οδού του Λιτοχώρου, ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την κ. Μόχλα, έχει βρει (ήδη) αντίθετους «και εξοργισμένους» τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Λιτοχώρου. «Ξεκινάει ένα έργο που θα επηρεάσει την μορφή και τη ζωή του Λιτοχώρου για τις επόμενες δεκαετίες», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως τέτοια έργα «που απαιτούν μείζονες αποφάσεις» οφείλουν να ακολουθούν τα θεσμοθετημένα στάδια των μελετών και της διαβούλευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποστηρίζει, η απόφαση ελήφθη βεβιασμένα χωρίς την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και με την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης.
Η κ. Μόχλα εκτιμά πως τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. «Γιατί δεν προηγήθηκε μελέτη σκοπιμότητας; Γιατί δεν έγινε κυκλοφοριακή μελέτη; Στις 23/5/2016 παρελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο – απουσία της Αντιπολίτευσης – η μελέτη του έργου. Παρά τη δέσμευση του Δημάρχου και των τοπικών Αντιδημάρχων ότι η μελέτη μετά την ολοκλήρωση της θα παρουσιαστεί όχι μόνο στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο μέρος, όπως επαγγελματίες, επιστήμονες, φορείς, αλλά και στους κατοίκους του Λιτοχώρου δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Γιατί δεν προηγήθηκε σε όλα αυτά διαβούλευση;»
Και συνεχίζει στην γραπτή δήλωσή της, πως «Η πλειοψηφία του Δήμου αποφάσισε να πετάξει 400.000 χιλ ευρώ για την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο που θα καλυφθεί με ιδίους πόρους. Υπάρχουν λεφτά για έργα βιτρίνας κε Δημόπουλε; Ή ακόμη χειρότερα υπάρχουν χρήματα για πέταμα σε μια περίοδο όπου ο Δήμος Δίου Ολύμπου έχει τόσες πολλές ανάγκες;
Σήμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι ορατός ο κίνδυνος και υπάρχει βεβαιότητα ότι η υλοποίηση του έργου θα σημάνει την οικονομική καταστροφή του Λιτοχώρου καθώς θα μετατρέψει την περιοχή σε διερχόμενο προορισμό, διότι πολύ απλά δεν θα μπορεί να σταθμεύσει κανείς πουθενά. Αναλογιστείτε κύριοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και κυρίως εσείς του Λιτοχώρου (κα Γιάννακα, κα Κλιτσινίκου κε Λάππα) καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου κος Μήλιος το μέγεθος της ευθύνης σας. Σας καλώ σήμερα να συμβάλλετε στην αναστροφή παρούσας κατάστασης αποτρέποντας την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
Φίλες και Φίλοι Λιτοχωρίτες δεν πρέπει να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ