Μενού Κλείσιμο

Τα παιδιά προτείνουν, εμείς ακούμε;

Η Ποδηλατική Απόδραση για τις Εκστρατείες Ecomobility & Freemobility

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης η παρουσίαση των διαγωνιζόμενων μαθητών των εκστρατειών Ecomobility και Freemobility, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων Γενικής Αγωγής και σε μαθητές Ειδικής Αγωγής.

Οι μαθητές δουλεύουν ομαδικά χωρίς την καθοδήγηση άλλων, καταγράφουν προβλήματα της πόλης τους σχετικά με τη μετακίνηση και την προσβασιμότητα, ενώ στη συνέχεια καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με την Ποδηλατική Απόδραση «σε γενικές γραμμές οι μαθητές όλων των σχολείων παρατήρησαν για άλλη μια φορά στην πόλη της Κατερίνης τα προβλήματα, τα οποία και οι διαγωνιζόμενοι προηγούμενων ετών είχαν καταγράψει, αλλά και που εμείς ως ποδηλάτες διαπιστώνουμε και βιώνουμε καθημερινά.

Οι μαθητές λοιπόν εντόπισαν και πάλι κακές υποδομές (δρόμους με τεράστιες λακκούβες και λιμνάζοντα νερά, σπασμένα πεζοδρόμια, κακοφτιαγμένες ράμπες, σβησμένες διαβάσεις πεζών), έλλειψη ποδηλατοδρόμων για την ασφαλή πρόσβασή τους στα σχολεία και στο κέντρο, αναρχία στο παρκάρισμα (επάνω σε πεζοδρόμια, ράμπες πεζοδρομίων, διαβάσεις πεζών), καθώς και σημαντική έλλειψη αστυνόμευσης ως προς την τήρηση του ΚΟΚ.»

Για προβλήματα που εντοπίστηκαν, αναφέρει η Ποδηλατική Απόδραση, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Δήμος Κατερίνης όσον αφορά τις υποδομές και την έλλειψη βούλησης και πρωτοβουλίας για τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα, αλλά και οι φορείς αστυνόμευσης για την έλλειψη ελέγχων σε μία σειρά παραβάσεων, που δυσκολεύουν την ελεύθερη κίνηση των πολιτών. «Το μεγαλύτερο ωστόσο μερίδιο ευθύνης το έχουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, που με την ανευθυνότητά μας και την παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας και τους νόμους δυσχεραίνουμε καθημερινά τη ζωή των υπολοίπων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Για άλλη μια φορά τα παιδιά μίλησαν. Ανέδειξαν πάλι τα ίδια χιλιοειπωμένα προβλήματα και κατέθεσαν αξιόλογες προτάσεις. Ας υπάρξουν επιτέλους και κάποιοι που θα τους ακούσουν και θα τις κάνουν πράξη», καταλήγει η Ποδηλατική Απόδραση

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ