Μενού Κλείσιμο

Τα νέα μέτρα από αύριο: Μάσκες υποχρεωτικά παντού, μέσα & έξω – Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα από αύριο το πρωί στην Ελλάδα, και έως τις 3 Ιανουαρίου, στην σκιά της παραλλαγής Όμικρον.

 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως από αύριο η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λόγω μεγάλης κινητικότητας και συγχρωτισμού. Αυτό αφορά και τους κλειστούς χώρους διασκέδασης και τα γυμναστήρια. Ακόμα και στην εστίαση, η ισχυρή σύσταση είναι οι πελάτες να φορούν τις μάσκες τους έως ότου καθίσουν στα τραπέζια τους.

 

Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.

 

Παράλληλα απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών και οι εκδηλώσεις από τους δήμους δεν θα πραγματοποιηθούν.

 

Για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πέρα από το υποχρεωτικό τεστ PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών, γίνεται ισχυρή σύσταση για επαναληπτικά τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την άφιξή τους.

 

Παράλληλα παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση ενώ ο υπουργός ζήτησε από τους νεότερους πολίτες που θα διασκεδάσουν μέσα στις γιορτές, να προσέξουν τις επαφές τους μεγαλύτερα άτομα τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

 

Σε δύο στάδια τα μέτρα

 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, η Επιτροπή εισηγήθηκε στην κυβέρνηση μέτρα σε δύο στάδια – από αύριο έως τις 2 Ιανουαρίου και από τις 3 Ιανουαρίου έως και τα μέσα του επόμενου μήνα. Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου ώστε να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

 

Για το δεκαπενθήμερο από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 18 Ιανουαρίου, τα μέτρα θα αφορούν την διασκέδαση (το ωράριο), τις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία και αυστηρά μέτρα για τις μη αναγκαίες δραστηριότητες.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ