Μενού Κλείσιμο

Τα μολύβια κάτω…

Σε 48ωρη απεργία (και) οι δημοσιογράφοι της Πιερίας

Μια ακόμη (την 3η τις τελευταίες τρεις εβδομάδες) απεργία κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, διαμαρτυρόμενες για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τον ΕΟΔΕΑΠ η κυβέρνηση.

Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσουν και πάλι οι εφημερίδες στην Πιερία, καθώς στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι του νομού. Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά σήμερα στις 6 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 6 το πρώι της Πέμπτης. Ως εκ τούτου δεν θα μεταδίδονται δημοσιογραφικές εκπομπές (σήμερα και αύριο) από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η απεργία αποφασίστηκε χθες και ισχύει για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «διαμαρτύρονται για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.»
Η απεργία του κλάδου αρχίζει σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου (από τις 06.00) και θα λήξει στις 06.00 της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου.
Στην 48ωρη κινητοποίηση, συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν την προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, απαιτώντας «αμέσως» από την κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.

Είχαν προειδοποιήσει από τον… Σεπτέμβρη
Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, από τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις αν δεν δινόταν βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Με ανακοίνωσή τους είχαν επισημάνει ότι «οι ραγδαίες μεταβολές στον χώρο μας κορυφώνονται δραματικά με την εξάντληση πλέον κάθε ορίου στην διαπραγμάτευση με τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.
Μετά από ένα χρόνο χωρίς αγγελιόσημο και άκαρπες τριμερείς συναντήσεις με το Υπ. Εργασίας και τους εργοδότες για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, έχουμε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ