Μενού Κλείσιμο

«Τα εξεταζόμενα περιστατικά βοούν»

Χάρης Τζαμακλής (εισηγητής του πορίσματος της πλειοψηφίας σχετικά με το «Ερρίκος Ντυνάν» στην εξεταστική Επιτροπή για την υγεία)

«Το πόρισμα δεν θα μείνει εν κενώ» και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη, είπε σχολιάζοντας το πόρισμα που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής.

Ο κ. Τζαμακλής, είναι ο εισηγητής του πορίσματος της πλειοψηφίας σχετικά με το «Ερρίκος Ντυνάν» στην εξεταστική Επιτροπή και μίλησε για «ανοικτά θέματα προς διερεύνηση» για τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Χάρης Τζαμακλής κατά την τοποθέτησή του για το πόρισμα της πλειοψηφίας που αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», επισήμανε «πολλάκις» ότι τόσο το Σύνταγμα όσο και σειρά νόμων κατοχυρώνουν τον κοινωφελή σκοπό του ιδρύματος, ο οποίος αντίκειται των πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφερόντων και σκοπών, καταλήγοντας στις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν τους Δ. Αβραμόπουλο, Α. Λοβέρδο, Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη αλλά και στις περαιτέρω ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν.

«Οι ευθύνες τους αφορούν τόσο την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου όσο και τη μη ορθή του εν ευρεία έννοια δημοσίου συμφέροντος που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ερυθρού Σταυρού προς το ΚΙΕΝ ως προς τις διατάξεις που αφορούσαν τον κοινωφελή σκοπό».

Ο λόγος τώρα στη Δικαιοσύνη. «Το πόρισμα δεν θα μείνει εν κενώ», κατέληξε ο βουλευτής Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ