Μενού Κλείσιμο

Τα ατυχήματα έγιναν… συνήθεια

Όλυμπος: Τραυματίστηκε ορειβάτισα στο λούκι Στεφανιού

Ώρες αγωνίας έζησαν τη νύχτα του Σαββάτου οι διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πολεμικής Αεροπορίας για την 35χρονη από τα Σκόπια που τραυματίστηκε κατά την ανάβαση στον Όλυμπο. Η 35χρονη βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε καταφύγιο, μετά την ανάσυρσή της, ωστόσο οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την προσέγγιση Super Puma για να την παραλάβει.

Ολόκληρη τη νύχτα γίνονταν προσπάθειες για να παραληφθεί η τραυματισμένη ορειβάτισσα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Την ίδια ώρα, γιατροί και διασώστες της ΕΜΑΚ στο καταφύγιο προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της.

Η 35χρονη έπεσε κατά την ανάβασή της στον Όλυμπο στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο 2.800 μέτρα, το πρωί του Σαββάτου και αφού εντοπίστηκε από τους διασώστες, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Γ.Αποστολίδης».

Ολονύχτιο θρίλερ

Εκεί έμεινε επί ώρες εγκλωβισμένη, καθώς το Super Puma δεν μπορούσε να προσεγγίσει για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των πιλότων.

Ο σχεδιασμός ήταν να απογειωθεί από τη Ρόδο άλλο ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, με ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο πλήρωμα στις βραδινές πτήσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η διάσωση της τραυματισμένης γυναίκας.

Επί ώρες το Super Puma με το ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμά του, μεταξύ άλλων και κομάντος της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, και με τη χρήση οργάνων νυχτερινής πτήσης, προσπαθούσε να προσεγγίσει το σημείο.

Τελικά το θρίλερ είχε αίσιο τέλος, καθώς περίπου στις 01:30 την Κυριακή, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να παραλάβει την γυναίκα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ