Μενού Κλείσιμο

Συζητούν, συντονίζονται, συνεργάζονται…

Νέα συνάντηση Ορειβατικών, Χιονοδρομικών, Φυσιολατρικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Πιερίας

Στο Αιγίνιο και στα γραφεία του Ορειβατικού συλλόγου Αιγινίου, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Ορειβατικών, Φυσιολατρικών, Χιονοδρομικών και Περιβαλλοντικών συλλόγων του νομού μας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τον καθορισμό των μονοπατιών του Ολύμπου και Πιερίων που θα προταθούν για καθαρισμό στη Δασική υπηρεσία, με βάση την Υπουργική Απόφαση που αφορά στον «καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών». Σύμφωνα με την Απόφαση, πρέπει να δημιουργηθούν μητρώα μονοπατιών Ολύμπου και Πιερίων και να σταλούν σύντομα στο Υπουργείο, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών, τη βάση για κάθε ενέργεια που θα αφορά στο μονοπάτια.
Επίσης, προτάθηκαν τα μέλη των Συλλόγων που θα πλαισιώσουν δύο επιτροπές της Δασικής Υπηρεσίας όπου σύμφωνα με τη νέα Υ.Α., θα εξετάζουν όλα τα θέματα σχετικά με τα μονοπάτια της Πιερίας.
Η πρώτη θα αφορά στα μονοπάτια του Ολύμπου και προτάθηκαν οι: Μαμούρης Βασίλειος, Γιαννικός Ευάγγελος και Νταμπώσης Ιωάννης.
Η δεύτερη αφορά στα μονοπάτια των Πιερίων και προτάθηκαν οι Μήλιος Πέτρος και Λαζαρίδης Ανέστης.
Να σημειωθεί πως προγραμματίστηκε η επόμενη κοινή ορειβατική εξόρμηση όλων των Συλλόγων να γίνει στις 26 Νοεμβρίου στα Πιέρια όρη και συγκεκριμένα, από το δρόμο της Σαρακατσάνας, «Διασταύρωση Παύλου – Σαρακατσάνα – Λαπούσι».
Μόνο θετικά και αισιόδοξα αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν από την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία. Από τη μία το νέο θεσμικό πλαίσιο που πάει να βάλει κάποια τάξη σε πολλές από τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με το ορεινό περιβάλλον και από την άλλη το ότι βρίσκονται σε ένα τραπέζι και συζητούν άνθρωποι του βουνού και καταλήγουν σε κοινές αποφάσεις.
Να ευχηθούμε ότι σύντομα θα έχουμε ένα ορεινό περιβάλλον προστατευμένο από κινδύνους που το υποβαθμίζουν και με περισσότερους ανθρώπους να το προσεγγίζουν με ασφάλεια και σεβασμό.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ